måndag 21 december 2015

Miss-missen

Förra året vann Colombia Miss Universum-titeln efter nästan ett halvsekel. Igår kväll avgjordes årets tävling och Colombia utropades till vinnare igen. För andra gången i tävlingens historia skulle kronan överlämnas till en representant från samma land. Det har bara ärkerivalen (i dessa sammanhang) Venezuela gjort tidigare.

I två minuter och 32 sekunder hann Ariadna Gutiérrez gå omkring på scenen och fira med kronan och bandet på innan programledaren Steve Harvey kom upp på scenen och meddelade att han läst fel på kortet. Det var egentligen Filippinerna som vunnit.


Så Colombias kandidat fick ta av sig kronan igen, och lämna tillbaka bandet, och allt lämnades över till miss Filippinerna som fick fira istället. Allt i direktsänd TV. Det är en ganska plågsam scen att se.

I Sverige hade detta kanske gått ganska obemärkt förbi, men RASERIET detta har utlöst i Colombia, ett land som tar skönhetstävlingar på allra största allvar, är inte nådigt. Konspirationsteorierna flödar, och näthatet mot Steve Harvey likaså.

Som för att strå lite salt i såren lyckades han sedan i all hast publicera en tweet där han ber om ursäkt, men lyckas stava fel på båda länderna.

(Colombia stavas med O. Som ni väl alla vet.)

Den raderades ganska snabbt och ersattes med en rättad version. Men jag skulle verkligen inte vilja vara i hans skor just nu.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker nog att nyheten har fått överraskande stort utrymme i media, även i Sverige. Det handlar ändå om en ganska otidsenlig företeelse - tycker jag.
  /Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det har jag helt missat! Jag har inte sett något om det alls i svensk media. Håller helt med om att det är en väldigt otidsenlig företeelse...

   Radera
 2. Gud DEN ångesten. (Håller också med om otidsenligheten, dock, förstås).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Så jävla obekväm situation.

   Radera
 3. OMG!! Jag kunde nästan inte titta! Skämskudde!!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.