fredag 4 december 2015

Det okända kändissverige

Även om jag under åren utomlands följt med rätt bra i svensk politik så blir det så väldigt tydligt att jag inte bott i Sverige på nästan ett decennium är när det kommer till kändisar och underhållning. Det området består bara av ett enda stort kunskapsglapp hos mig.

Glappet har lett till en del aha-upplevelser de senaste månaderna, av typen va? Har Melodifestivalen deltävlingar nuförtiden?

Men framför allt leder det till att jag mest står som ett frågetecken när TV-program eller kändisar nämns. Jag såg Let's Dance någon gång när jag precis hade kommit, men det blev rätt meningslöst när jag med undantag för Ingemar Stenmark inte visste vem som var kändisen och vem som var dansaren.

Jag har aldrig sett Historieätarna, men konceptet för årets julkalender tycker jag är fantastiskt. Och genomförandet också, förutom den där dryga Erik. Vem ÄR den människan? Ingen aning.

Fram till ungefär i förrgår hade jag hittills inte riktigt känt att jag just missat något alls.

Men då, då var jag på spelning med Emil Jensen som jag aldrig hört förut. Åh ♥

18 kommentarer:

 1. Jag visste inte vem Håkan Hellström va, jag som är från Göteborg... det chockade många av mina vänner. Jag visste inte heller vem nån kändis va.. men kunde däremot nästan alla spanska...
  sen kunde jag inte många termer, typ bilens olika delar eller skattesaker etc. Pinsamt stort språkglapp efter 8 år utomlands...

  Jag tycker också årets julkalender är fantastisk, förstår inte att den fått så mycket kritik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir ju så! Samma sak med det jag jobbat med i Colombia - har mycket lättare för att prata om det på spanska än på svenska, för det är ju det jag alltid gjort.

   Förstår inte heller kritiken...!

   Radera
 2. Jag har bott i Sverige i nästan alla av de senaste tio åren. Inte ens jag vet vem alla kändisar i Let's Dance är.

  SvaraRadera
 3. Erik Haag var ju kändis redan när vi gick i högstadiet! :-) Han var del av Hassan (radioprogrammet) och programledare för Knesset. Jag har någon slags har kärlek till honom...

  SvaraRadera
 4. Ang. Erik Haag: http://www.karinskonstgrepp.se/blogg/rinskonstgrepp.se/2014/11/erik-haags-snopp.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. OMG! Alltså, vilken osympatisk människa.

   Radera
 5. Var på min första Emil Jensen-spelning för ett par veckor sedan, och alltså han är fantastisk! Eller såhär, han är som jag vill att alla människor skulle vara. Vad lite krig och mycket kärlek vi haft då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är han! Så himla fantastisk liveartist.

   Radera
 6. Men vad kul att du var på Emil Jensen! Jag var i Sverige några dagar för två år sedan, och förlade den nödvändiga resan så jag kunde gå på hans konsert. Men lokalen var liten och det var fullt! Jag var så besviken att jag stannade utanför porten i iskylan i trekvart, till slut fick jag komma in ändå och se slutet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Vad synd att du missade! Det här var också ett rätt litet ställe - kan det vara så att han alltid spelar så, kanske mer intimt? Vi (eller, alltså, min kollega med koll) köpte biljetter för flera månader sedan, det gäller att ha framförhållning i Sverige!

   Radera
 7. Haha, måste vara märkligt att ta ikapp allt. Men som jenny sa: jag vet heller aldrig vilka alla är i lets dance. Och har missat den här Emil Jensen också, ska lyssna in mig nu. Så tack för tips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Lyssna in dig! Du kommer att älska! (Se även live, halva behållningen är liveshowen, mer än musiken)

   Radera
 8. Länk till Oscar: http://lexin.nada.kth.se/lang/bildteman/index.htm
  /Tuvilda

  SvaraRadera
 9. Du är inte ensam!!
  Satt med min lillasyster i soffan och tittade på Idol. Plötsligt har de ett klipp med de senaste årens vinnare, kände inte igen en enda... Min lillasyster blev inte bara lite förnärmad, det var ju hennes idoler, hihi! ;)

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.