tisdag 15 oktober 2013

En dag utanför stan

Colombia har ju som bekant inga årstider, och det är något av det jag saknar allra mest med att bo här.

Men även om det är enformigt med samma klimat precis året runt, bara lite mer eller lite mindre regn beroende på månad, så måste jag ju erkänna att det har sina fördelar också. Till exempel att man när som helst på året, så länge det är uppehållsväder, kan ha picknick.

Extra fördelaktigt är det om man dessutom råkar ha vänner med ett litet hus och världens mysigaste trädgård bara en timme utanför stan. I lördags åkte vi dit med Gael. Han var i himmelriket. Gjorde kullerbyttor i gräset, sparkade boll, körde med sin bil och bäst av allt, av hans entusiasm att döma, vattnade växterna med vattenslang.

Eftersom vi var i en alldeles lagom stor trädgård med staket runtom och utan en massa andra människor, till skillnad från till exempel en park, så kunde vi ligga i gräset och läsa tidning och prata i flera minuter i sträck utan avbrott.
Hur mysigt som helst. Och även om jag gärna sett Gael sparka löv i höst-Sverige, så är det inte fy skam att kunna göra om precis det här när som helst. Oavsett om det är november, februari, april eller juli.

10 kommentarer:

 1. Du är välkommen hem och sparka löv. Vi har massor på tomten.

  Kram mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. I framtiden! Då blir det lövsparkande i Umeå för hela slanten!
   Kram

   Radera
 2. Vad mysigt! Jag hängde massa hos vänner (med muromgärdad trädgård:)) i Chia och Cota med Sal o Fran när de var små.
  Ja, drömboendet i C med barn är ju verkligen det - MUREN kring lummiga tropiska växtligheten. Typ som la Cicuta i la Candelaria. Bara släppa ut på grönbete och slappa av, skönt förvissat om att de bara kommer ut på farliga gatan om de lyckas klättra över tre meter mur....
  Kram! Nästa gång hoppas jag se Gael i min trädgård. Men vi ska flytta Ormen först som verkar bo här nu. Ännu en bra grej med Bogotá - det finns inga farliga djur. Kram!
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supermysigt! Det här var just i Chía, kommer absolut att göras om! Och JAAAA, jag vill hälsa på, jättesnart! Men ja, ni får gärna göra er av med ormen först... Apropå Bogotá och farliga djur, förresten...
   Kramar!

   Radera
 3. La Sabana har underbara byar.

  SvaraRadera
 4. Underbart!!

  Anna Granström.

  SvaraRadera
 5. Det ser fantastiskt ut! Och låter underbart också nu när hösten börjar mullra in i Göteborg (dock soligt idag som regeln och undantaget).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju lite extra härligt när man tänker på svenska höstrusket...

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.