lördag 28 april 2012

Lattemamma

I Colombia finns inte uttrycket aprilväder, däremot abril, lluvias mil som lite fritt översatt blir ungefär "april, regn till tusen". Det är inte helt taget ur luften, det har verkligen regnat jämt på sistone.

När jag såg mammaledigheten framför mig hade jag någon slags vision av långa barnvagnspromenader och att hänga på caféer med vänner och bebis. Det har det inte precis blivit så mycket av med regn som öst ned från himlen och tillhörande åska som dånar så att billarmen går igång. Inget väder som inspirerar till att gå utanför dörren alls, faktiskt.

Roxana och Gael
Dessurom vet jag inte riktigt hur jag tänkte det där med att hänga på caféer, för jag känner ju faktiskt inga andra föräldralediga och de allra flesta vänner jobbar hela dagarna under veckan.

Men hur som helst. de senaste dagarna har det i alla fall varit rätt soligt, och igår hade jag äntligen en sån där dag som passade in i min föräldraledighetsvision. Till lunch kom Karolina över och åt hos oss, och sen packade jag ned Gael i vagnen och vi begav oss ut i solen på en långpromenad (det var lite längre än jag trott, men äsch, jag fick motion) till mysiga tecaféet Taller de té för att träffa Roxana som skriver på sin masteruppsats. Där stannade vi hela eftermiddagen tills det var dags att promenera hem igen.

Och jag kan ju konstatera att Bogotá inte precis är någon barnvagnspromenadvänlig stad (vild trafik, buller och värdelösa trottoarer med hål och gupp hela tiden), och vädret i stan är inte heller alltid det bästa, men jag hoppas verkligen att resten av mammaledigheten innehåller fler dagar som igår.

7 kommentarer:

 1. Visst har man en föreställning om hur det ska vara på föräldraledigheten... Som sen inte alls blir sån...
  Jag hade glömt fryser medbillarmen faktiskt men saknar åskan... Regnet kan jag vara utan...

  SvaraRadera
 2. Telefonen skriver som vanligt vad den vill... Inte fryser utan "det där" skulle det stå...

  SvaraRadera
 3. å jag kommer ihåg det där! sån skillnad mot att promenera runt med barnvagnen i svensk småstad mot megastan bogota. det blir en helt annan mamma-kultur. hoppas du njuter ändå och det tror jag nog att du gör! puss och kram!/julia

  SvaraRadera
 4. Mysigt! Hoppas ni får fler sånna dagar.

  Jag vet inte om det är fel på mig, men min vision är tvärtom... Att jag inte kommer få sova något, inte orka något, ha ont och blöda (eftersom jag tror att jag kommer spricka så mycket det bara går), barnet få kolik ochsåvidare.

  Stockholm är annars inte heller barnvagnsvänligt. På vissa ställen är luften så dålig att man inte ska gå där. Flera dör varje år av den dåliga luften (tex runt Hornsgatan) Tur att jag bor i förorten med frisk luft, fågelkvitter och grusvägar!

  ps. I skrivande stund sparkar Skorpan och jag SMÄLTER till en liten pöööl!

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas också att du får fler dagar som i går. Måste vara jobbigt att sitta inne flera dagar i streck medan regnet öser ner. Och i Bogotá kan det ju verkligen Ö-S-A. Jag saknade precis som du andra föräldralediga mammor att vara tillsammans med. I synnerhet saknade jag föräldralediga mammor med 4-åringar...

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag tycker din blogg är jättebra och det är väldigt intressant att läsa om Colombia. Jag undrar om du skulle kunna skriva och berätta lite om den colombianska fotbollskulturen? Det skulle jag vara väldigt intresserad av att höra om.
  Söt liten bebis har du också!
  Vänliga h'älsningar, Emelie

  SvaraRadera
 7. Litenlängtan: Ja, regnet slipper jag också gärna!

  Mammas machete: Jodå, jag njuter ändå!

  Duktiga Tjejen: Åh, jag vill inte ens tänka på hur luften är här. Säkert jättedålig.
  Men jag hoppas verkligen att du fått din beskärda del av graviditetstrubbel och att resten av graviditeten och återhämtningen kommer att vara en piece of cake!

  Åsa: Ja, april är värsta månaden, så jag hoppas att det blir bättre nu!

  Emelie: Tack!
  Jag har skrivit väldigt kort om fotboll här, men jag ska fundera på saken! Det är inte riktigt min starka sida, men jag ska göra mitt bästa!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.