söndag 29 april 2012

Bokmässan

Just nu pågår den årliga internationella bokmässan i Bogotá, och på colombianskt manér (det vill säga med total brist på framförhållning) tog vi oss dit idag, bokmässans sista söndag, tillsammans med halva Bogotás befolkning på ett ungefär.

Bokmässan hålls på det enorma mässområdet Corferias och vill man besöka precis alla montrar får man nog ägna den mer än en dag.

Vi tänkte därför att de andra montrarna är nog ungefär samma som alla tidigare år och styrde kosan direkt till barnbokspaviljongen. Där shoppade vi loss för en massa tusen pesos och fick med oss tre kassar med sammanlagt tio finfina barnböcker med oss hem. En del funkar redan, de där med tydliga bilder och starka kontraster som bebisar gillar, men de flesta får vänta i bokhyllan ett tag tills Gael blir lite större.
Gael och dagens bokskörd
Hoppas att han kommer att gilla de böcker vi valt åt honom. På nästa års bokmässa kanske han kan få välja några böcker själv också.
Räkneboken fick med beröm godkänt

14 kommentarer:

 1. Vi har ju ett fadderbarn i Ecuador och jag letade här hemma efter barnböcker på spanska till ett rimligt pris... Jag blev helt lycklig när jag på en secondhandbutik hittade en hel hög nästan nya böcker (säkert 20 st!) och valde ut 10 av dem till en kostnad av 60:-!
  Böcker kan barn aldrig få för många av är min tanke och C har en massa han med!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att Gael ser mycket intresserad ut av sitt livs första (?) böcker. Det bästa med dem är ju att de funkar lika bra på svenska som på spansk :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att han ser ut som om han redan förstår sej på rätt mycket om både båtar, hus och fiskar... ;-)

  SvaraRadera
 4. Agnes i Quibdó30/4/12 19:32

  Vad fint, böcker är livet!

  Jag måste fråga en sak - jag brukar läsa både din blogg och Mammas machete, men har inte kunnat komma in på hennes blogg sen domänbytet, är det bara jag som har det problemet?

  SvaraRadera
 5. Åh så fint! Den Mis animales/Mina fina djur har vi också, typ bästa boken för små bebisar!

  SvaraRadera
 6. Hej Annika! Vilka fina böcker! Hoppas han, till skillnad från mina tre troll, lär sig att böcker inte kan simma :).

  Såg att Agnes i Quibdó kommenterat att det inte går att komma in på min blogg, vilket oroar mig lite. En tjej till har nämligen hört av sig med samma problem.

  Agnes, vilken web-läsare har du? Jag kör med Explorer och Crome och de går bra båda. Måste gå till botten med det här! :).

  Stor kram!
  /julia

  SvaraRadera
 7. Agnes i Quibdó1/5/12 12:50

  Julia: Åh, jag hoppades faktiskt att du skulle se min kommentar, för eftersom jag inte kommer in på bloggen kunde jag inte kontakta dig (förlåt Annika för kapningen av ditt kommentarsfält!)

  Jag har testat både i Chrome, firefox och explorer men i alla står det att webbläsaren inte kan ansluta till servern.

  En annan av tjejerna jag jobbar med i Quibdó som också brukar läsa din blogg har samma problem. Jag kunde komma in på bloggen i Sverige efter domänbytet men här i Colombia funkar det inte alls av någon anledning.

  SvaraRadera
 8. @Julia: Jag kommer alltid in på din blogg, men däremot tar det lång tid; längre tid än det tar att ladda de flesta andra internetsidor.

  SvaraRadera
 9. Tittar på bilden där Gael läser bok med mamma och jag förundras över hans intresse och koncentration, han är ju inte ens 3 månader ännu. Vad månne bliva av denna bebis?:) / Monika M

  SvaraRadera
 10. Sorry igen Annika :)
  Johannes och Agnes: Konstigt. Jag som har världens trögaste nät kommer alltid in på den. Jag ska kolla med någon kunnig person om vad det kan handla om (den kanske är censurerad i el Choco? :)Kram!
  /Julia

  SvaraRadera
 11. Litenlängtan: Precis så tänker vi också! Böcker kan man aldrig ha för många av.

  Åsa: Ja, bebisböcker är ju rätt lite text i (om ens någon), så de funkar ypperligt att simultanöversätta, så jag kan läsa på svenska och Oscar samma bok på spanska. Perfekt!

  Lisa: Ja den är jättebra!

  Johannes / Mammas Machete / Agnes: Jag agerar gärna sambandscentral!
  Vad konstigt att det inte funkar, själv har jag inga som helst problem att komma in på Julias blogg, och den är snabb och bra!

  Monika: Ja, de böcker han har med bilder med starka kontraster gillar han jättemycket. Andra böcker/bilder är han inte så intresserad av alls ännu. Men vi hoppas bygga upp ett stort läsintresse!

  SvaraRadera
 12. @Julia: Ja, det är lite konstigt. Jag kör med Google Chrome, om det kan ha nåt med det att göra.

  SvaraRadera
 13. Hejsan!
  Följer din blogg och stillar min längtan tillbaks till Sydamerika med den.
  Jag verkligen älskar att läsa din blogg och drömma mig bort lite.

  Nu till saken, spanska barnböcker! Jag är på jakt här hemma efter bra spanska barnböcker till mina barn som nu är snart 2 och snart 3 år. Deras pappa är från Venezuela, han och jag bor inte längre tillsammans och han är tillbaks i Sydamerika. Men jag försöker lära barnen spanska så gott det går på egen hand. Nu blev det lång kommentar, men frågan är, har du tips på bra spanska barnböcker? Jag är egentligen mest ut efter barnböcker från sydamerika.

  Hälsningar Katja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Åh men jag har tyvärr inga bra boktips... Jag återkommer när Gael är lite större! Hoppas du hittar några bra.

   Kram!

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.