torsdag 8 mars 2012

8 mars som sig bör

8:e mars i Colombia liknar, som jag skrivit om förut, mest något slags mors dags-jippo med blommor och choklad och grattis på kvinnodagen. Otroligt irriterande.

Därför är det fint att Bogotás nye borgmästare har fattat vad internationella kvinnodagen egentligen handlar om (och informerar om det) och staden ordnar massor av aktiviteter hela veckan med fokus på kvinnors rättigheter, istället för det vanliga "firandet".

Idag ordnas dessutom en stor gratiskonsert på Bogotás Plaza de Bolivar i centrum, med bland annat fantastiska bandet Choc Quib Town, och Colombias underbara folklore-sångerska Totó la Momposina som sjunger i den här videon.

Gael är dock lite för liten för att hänga med på konsert i centrum, så vi stannar hemma och har privatkonsert istället. Jag har dagen till ära bytt ut visrepertoaren mot Röda Bönors största hits. Det ska börjas i tid.

7 kommentarer:

 1. Vilken låt anser du vara Röda bönors största hit ?

  Trots att jag var med på 70-talet så kan jag inte minnas detta band. Är det en brist eller ?

  Kram mamma

  SvaraRadera
 2. Ja, men det var väl bra att nya borgmästaren har fattat galoppen. Vilka slags aktiviteter ordnad det förutom den stora konserten?

  SvaraRadera
 3. Ja, otroligt irriterande.

  Du, vad kul att du länkar musik. Jag vet inte riktigt vad som finns i Colombia. Härlig video förresten.

  SvaraRadera
 4. Ida i Medellin9/3/12 12:13

  Jag håller med till hundra procent. Sjukt irriterande och alla jävla kommentarer från machomännen här i Medellin i stil med

  När är det männens dag?
  aaaaa 364 dagar om året så kvinnan kan väl få en dag wohohohoho....

  Igår firades det genom att kvinnor fick gratis efterrätt på restauranger (som de ändå inte äter eftersom alla bantar för att uppnå idealet här i Medellin vilket innebär stil Barbie fast med lite större rumpa och större bröst) och en ros på jobbet....

  Ibland måste jag stänga av för annars skulle jag bli galen i detta land.

  /Ida

  SvaraRadera
 5. Cierto, cierto, cierto. Aunque se hace (a veces) de muy buena fe, no cabe duda de que en Bogotá (y creo que en toda Colombia) se suele tomar el Día de la Mujer como una especie de Día de la Secretaria bis. De cualquier modo, algo se ha avanzado. Ya por lo menos no se ve a esos radicales (es decir brutos primitivos) golpeando a sus esposas en la vía pública.

  Saludos.

  SvaraRadera
 6. Mamma: Du vet visst, du har ju till och med sjungit ååå tjejer... för mig när det begav sig.

  Åsa: Lite allt möjligt, natt-ciclovía för kvinnor, konsert med Bogotás filharmoniska orkester med specialinbjuden kvinnlig dirigent och en violin-solist, filmvisningar, osv.

  Annika: Ja, Choc Quib Town rekommenderar jag starkt!

  Ida: Precis! Vansinnigt störande.

  Pedro: Si, algo es algo...

  SvaraRadera
 7. Haha! Här blev alla sura på borgmästaren. Han hade ju inte fixat något disco som förra året... :). Kram!/Julia

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.