tisdag 20 december 2011

Nya pjucks


De senaste nästan två åren har varit extremt regniga i Colombia, vilket jag som ni kanske minns har beklagat mig över lite nu och då (till exempel här, här, här, här och här).

2010 regnade det runt fem gånger mer än normalt i Colombia, och 2011 ser inte ut att bli bättre. En och en halv miljon hektar land har översvämmats, hundratals människor har dött och närmare 7% av landets 45 miljoner invånare har direkt drabbats till följd av regnandet, och till exempel fått lämna sina översvämmade hem.

För att ge er ett mer påtagligt exempel av ungefär hur mycket det regnar kan jag berätta att jag för första gången i mitt liv nött ut ett par gummistövlar. Och nej, jag har inte varit ute och grävt diken i skogen eller rensat kalhyggen i dem. Jag har bara använt dem till helt vanliga storstadsaktiviteter, typ promenera till jobbet.

Igår fick jag alltså inhandla mitt andra par gummistövlar, som jag hoppas ska hålla lite längre. Hur många paraplyer jag avverkat vill jag inte ens börja fundera över.

7 kommentarer:

 1. SNygga!

  Jag har inte använt gummistövlar sedan jag var för liten för att minnas, men varenda gång det regnar (läs: varje dag) önskar jag att jag hade ett par. Tänk att slippa gå där och tänka att skorna blir förstörda liksom. Måste köpa ett par mycket snart.

  SvaraRadera
 2. Har ett par kompisar som bor permanent i Colombia....

  SvaraRadera
 3. Johanna: Tack! De är oumbärliga skodon. Jag rekommenderar ett inköp å det snaraste!

  Ninja: Där ser man.

  SvaraRadera
 4. Det är alltså stövlarna som vi köpte i Amazonas som du har nött ut, eller?
  De nya är mycket snyggare, såna skulle jag också vilja ha. Jag har nyss köpt nya stövlar, men det blev vanliga gröna. Dock mycket sköna och invigda när jag var ute i skogen och letade trattkantareller.

  SvaraRadera
 5. Nej, inte Amazonas-stövlarna (jag blev ju av med just de i min storlek...) utan ett par prickiga som jag hade, om du minns?
  Bekvämlighet går ju ändå före snygghet, särskilt om de framför allt ska användas i skogen.

  SvaraRadera
 6. Håller med Inger, skulle också vilja ha såna stövlar. Jättesnygga!

  Vilka otroligt ödesdigra konsekvenser allt regnande har fått. Och då syftar jag inte på dina utslitna stövlar. Hoppas verkligen att 2012 blir ett bättre år.

  SvaraRadera
 7. Snygga!
  Jag använder gummistövlar en hel del faktiskt, men så bor jag ju i Göteborg också...

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.