tisdag 27 december 2011

Hemma hos-reportage, del 9

Köket har jag visat upp förut. Nu kommer det igen, för vi har äntligen fixat lite mer förvaringsutrymmen. Är det något colombianska arkitekter är urusla på så är det kök med generös och praktisk förvaring. Eller, praktiska kök överhuvudtaget. Jag gissar att det traditionellt sett är män som inte tillbringat särskilt mycket tid i de köksliga domänerna som står för ritningarna.

Hur som helst, vi bestämde oss för att utnyttja en massa dödutrymme ovanför kylskåpet och ovanpå köksskåpen till lite mer förvaringsplats.

Det tog i princip två dagar av kaos innan det var färdigt. Inte för att det egentligen var någon stor renovering, utan för att det visade sig att vår lägenhet är Villa Villerkulla. Vinklarna mellan väggarna och taket ovanför kylskåpet är inte räta och taket lutar. Därför såg snickaren Euclides rätvinkliga köksskåp helt snett och vint ut när det väl var på plats. Så det fick sågas och fixas och ändras och måttas och till slut har vi ett köksskåp som visserligen inte är vinkelrätt men som ser rakt ut.

Numera ser köket ut såhär (i lite dunkelt kvällsljus):
Mycket mer skåputrymme!

7 kommentarer:

 1. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN. Jag berättar inte hur många år du fyller :-))
  Köket ser mycket bra. Inte en dag försent heller med mera förvaringsutrymme. Är det frostat glas på luckorna ? Det ser snyggt uti alla fall.

  Massor med födelsedagskramar från mamma och pappa

  SvaraRadera
 2. Jättefint, och grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 3. Hurra för dig! Grattis på födelsedagen! Ert kök låter lika snett som vårt hela hus.

  SvaraRadera
 4. Älskar din blogg! Ni har ett fantastiskt fint hem. Allt gott för 2012!

  SvaraRadera
 5. Frida: Tack!

  Mamma: Tack för gratulationerna! Köket blev mycket bra, ni får se det i maj.

  Johanna: Tack och tack!

  Åsa: Hehe, det är nog möjligt. Fast vår lägenhet har ju byggår från den här sidan av millennieskiftet, då tycker man ju att det åtminstonde kunde vara räta vinklar...

  Eva: Vilken fin komplimang!
  Tack och detsamma!

  SvaraRadera
 6. Snyggt, och så bra med extra förvaring! Det kan man aldrig ha för mycket av :) Har haft lite dålig internettillgång under jul- och nyårshelgen men är nu tillbaka i civilisationen och ser att du passat på och fylla år.. Grattis i efterskott och hoppas att du fick en fin födelsedag :)

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.