tisdag 5 oktober 2010

Nu är det jul igen, tydligen

Colombianerna älskar julen. De är helt tokiga i jul.

Kanske är det så att den här besattheten kommer av frånvaron av årstider. Julen är det enda som riktigt bryter av året, december är den enda månaden som skiljer sig från de andra elva på året.

Hur som helst, eftersom det är årets stora händelse börjar de peppa i tid. Jag såg första julpyntet till försäljning redan för några veckor sedan, men nu när det blivit oktober har hetsen börjat på riktigt. Vår Éxito (typ ICA) har redan en hel gång ägnad åt julpynt:
Så fort halloween är över kommer det inte att vara någon som helst hejd på julståhejet.

4 kommentarer:

 1. Samma sak i Sverige tydligen, redan i slutet av september på IKEA iallafall. Och jag såg en hel avdelning i Wien i helgen också för den delen. Jag som fortfarande lever i tron på att det är sommar...

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Jag trillade in via Åsas blogg om grynen. Blev bara nyfiken och undrar lite vad du gör i Colombia? Kram och hej från Anna

  SvaraRadera
 3. Haha, jag skrev nyss ett liknande inlägg, sedan jag upptäckt att hela IKEA här* är fullt av julpynt nu. Med en stor gran i mitten, med paket runt. Roligt. Det var ju liksom bara september när jag såg det, och fortfarande 22 grader varmt och sol ute på dagarna.

  *här = Bern.

  SvaraRadera
 4. Anna: Hej och välkommen! Här finns lite om vad det är jag gör i Colombia.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.