torsdag 14 oktober 2010

Man storknar

Någon gång ska jag skriva om hur abortsituationen ser ut här i Colombia, för det är ju abortfrågan jag ägnar mig allra mest och helst åt här. Och här är just precis det där med "samvetsvägran" - alltså att sjukvårdspersonal ska få vägra befatta sig med aborter - den hetaste potatisen.

Mina stressnivåer är redan tillräckligt höga av allt som händer här stup i kvarten, som till exempel att Colombias Procurador (det högsta ämbetet för att se till att de mänskliga rättigheterna garanteras och lagarna efterföljs) förra veckan sa till medierna att även om det är lagligt i vissa fall, så är ändå abort rent moraliskt sett ett brott mot mänskligheten.

Jag orkar inte med att de ska börja jävlas i EU nu också.

Så jag nöjer mig för tillfället med att gorma och svära och säga att kan Sverige förihelvete ta och gå ur EU nu.
Tack.

4 kommentarer:

 1. alltså det är så sjukt så sjukt så sjukt.

  SvaraRadera
 2. Men vaddå, det är väl bättre att vi är kvar i EU och påverka besluten så att det fattas BRA beslut? Jag vill inte att vi ska gå ur EU!

  Att gå ur pga en sån här sak, vore ju lite att blunda...anser jag.

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med "It´s all about me". Klart att vi måste vara med, hur ska vi annars kunna påverka?

  Det är ju som i valet. Visst måste vi rösta för att kunna vara delaktiga i demokratin.

  SvaraRadera
 4. Inte Skyldig: Eller hur! Man storknar, som sagt.

  It's all about me & mamma: Alltså, jag tycker inte vi ska gå ur "bara" för det här (även om det vore tillräckligt). Jag tycker aldrig att vi borde ha gått med från första början, och det finns massor av anledningar till, till exempel Schengen och det idiotiska förslaget härom sistondes med obligatorisk mammaledighet. Och så vidare, och så vidare.

  Sverige har inget reellt inflytande, och när vi försöker "påverka" så slutar det såhär, att de konservativa bakåtsträvarna är så starka att det blir bakslag istället, och SÄMRE även i Sverige.

  Jag tror att man kan påverka på andra sätt än att nödvändigt vara med i en union där vi pådyvlas lagar av polska katoliker som hade passat bättre kring förra sekelskiftet, utan att ha någon reell möjlighet att skydda oss.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.