lördag 9 oktober 2010

Världens mat

Tillsammans med våra goda vänner och tillika grannar, Alejo och Yuri, äter vi middag varannan tisdag - en kväll hos oss, två veckor senare hos dem, och så vidare.

Det började en tisdag för några månader sedan när vi sågs för att äta sushi. Efter den japanska kvällen bestämde vi oss för att beta av resten av världens länder också, och så införde vi våra varannan-tisdags-middagar, som vi kallar "cenas del mundo" (middagar från världen). Varje middag har ett land-tema, och maten, och om möjligt också musiken och drycken är från landet för kvällen.

(Klickar man på bilden blir den större)

Hittills har vi betat av Japan, Mexiko, Italien, Cuba, Sverige, El Valle-regionen i Colombia, Ryssland, Peru, USA, Spanien och Thailand.

Ibland har vi inbjudna gäster, och när vi bjöd på USA fick vår inneboende David från USA laga maten. Senast hängde vår andre granne Javier, som bor i huset mittemot, på, och numera är han också med på listan, så nästa gång blir det världsmiddagspremiär hemma hos honom.

Det är den bästa varannan-tisdagstradition jag någonsin haft.

Och skulle det råka vara någon som har ett superbra recept från något specifikt land (vegetariskt, eller som går att göra en vegetarisk variation på) tar Oscar och jag tacksamt emot tips!

4 kommentarer:

 1. Här kommer ett förslag på land och mat. Grekland med grekisk sallad med fetaost, youghurt med honung till efterrätt och lite grekisk musik. Kanske de vore nåt för er nästa middag. Mamma

  SvaraRadera
 2. Och sen får ni ta Indien! En daal eller alu gobi är mumma!

  SvaraRadera
 3. Tack för fina tips!

  Mamma, vet du vilket land den där goda "afrikanska grytan" vi åt i barndomen kommer ifrån? Den som har banan och jordnötter. Och kan du isåfall skicka receptet?

  SvaraRadera
 4. Gud vad roligt!!

  Kommer dock inte på nånting nu, är alldeles för trött...

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.