söndag 20 november 2016

Frukt!

Något som jag verkligen, verkligen saknar från Colombia är frukten. Visst, utbudet i Sverige är inte så pjåkigt för att vara ett land vid polcirkeln, men det är inte precis i samma liga som Colombia, inte på långa vägar.

Det har jag blivit påmind om på sistone när en colombiansk kompis lagt upp en fotoserie på Instagram med just colombianska frukter.

Hur många har du smakat, och vilken är din favorit?13 kommentarer:

 1. Níspero har vi här också. Ett eget träd faktiskt, men annars var det dåligt med frukter jag smakat eller ens sett! Vilket utbud! Jag har ju smakat avacado, mango och carambole... och níspero, men inte så mycket mer. Tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt med ett helt träd! Kan ändå tänka mig att Portugal har en hel del att erbjuda på fruktfronten.

   Radera
 2. Vilka roliga bilder, och fina. Naturens under! Jag har testat guayaba, maracuyá, granadilla, lulo, carambolo, avocado, mangostino, guanábana, mango, tomate de arbol, papaya, feijoa, curuba och uchuva. Vad många det blev. Som juice tycker jag mycket om feijoa. Det är lite gräsigt och gott. Fast jag har förstått att många inte är så förtjusta i feijoa. Lulo är läskande, men kanske lite överreklamerat? Mangostino är supergoda att smaska på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också mycket om feijoa! Lulo åt jag i mängder (frukten direkt, inte som juice) när jag var gravid, hade sånt himla sug efter surt! Mangostino tycker jag smakar lite som söt rabarber, men det är ju ganska mycket kärna för ganska lite fruktkött.

   Radera
 3. Feijoa! Godaste frukten som finns.

  SvaraRadera
 4. Jag har smakat: avocado, mango, chirimoya (i spanien), carambola och physalis (som den sista ser ut som). Passionsfrukt (flera av frukterna ser ju ut typ som passionsfrukter) har jag också ätit! Testa att plantera en passionsfruktskärna någon gång och ditt rum kan bli en djungel!

  Jag förstår verkligen att du saknar frukterna! Här har vi ju mest blåbär, lingon och hallon i vild form och sedan lite annat i affärerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ska testa att plantera passionsfrukt någon gång! Blommar växten?

   Radera
 5. Åh herrejösses! Jag har inte smakat en bråkdel! Förutom självklara såsom avokado och mango, och passionsfrukt, så har jag även smakat kapkrusbär och stjärnfrukt. + en frukt som brukar finnas på Ica som har som ett mjuka-taggar-skal med vit kärna. Halvgod och mest lustig frukt!

  ....jag tror inte ens att jag ätit färsk papaya!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kapkrusbär! Låter spännande!

   Radera
  2. Ah, såg nu att det är uchuva! Visste inte att det hette så på svenska!

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.