onsdag 28 december 2016

Julen

Den har varit fin i år, december. Och julen, framför allt. Mycket bättre än förra årets jul då både Gael och jag åkte på någon slags decemberinfluensa och låg däckade i feber.

Efter uppehåll förra året återupptog vi traditionen med julbak, den här gången med förskolekompisar och deras föräldrar. Så himla mycket enklare med svenskt julbak i Sverige, där saffran, färdig pepparkaksdeg, glögg och färsk jäst säljs på Ica. Liksom ingen match då, ju.

Någon helg senare åkte vi ut i skogen och högg oss en julgran och lyckades såklart pricka av den kanske kallaste dagen i den här annars så varma decembermånaden. Det var kyligt att sitta i skogen och grilla korv i närmare 15 minusgrader.
Ovan hugger Gael ved till brasan med sin morfar, det är inte julgranen som ser ut sådär.

Sen kom tillslut julafton och vi inledde traditionsenligt med frukost hemma med pepparkakshuskras, innan vi åkte ut till julbordet på Skeppsvik med mina föräldrar.

Sen, efter julbord och efter Kalle kom ÄNTLIGEN tomten! Är det så att 4-5 kanske är den bästa tomteåldern av alla? Tillräckligt stora för att fatta vad det handlar om, tillräckligt små för att fortfarande svälja tomtekonceptet med hull och hår.

Gael var i alla fall ENORMT peppad. Han bokstavligen studsade upp och ner när han såg genom fönstret att tomten var på ingång, och han kastade sig i tomtens famn utan några hämningar.
Gael i julstassen som han fått fria händer att välja helt själv. Det största paketet som tomten hade med sig var till Gael, såklart.
Det hade såklart räckt med ett enda paket, men det blev ju såklart, som det lätt blir, paketöverdos. Ja, ja, de ska ju räcka ett tag, alla de där leksakerna.

Nu njuter vi av jullovet, som det här året är lite kortare än förra året, eftersom vi nu har fattat hur det funkar med förskolan och att vi inte måste vara lediga tre veckor. Lite mer lagom så. Efter nyår börjar vardagen igen.

God fortsättning, ni som fortfarande hänger kvar på den här bloggen!

10 kommentarer:

 1. Jag kommer alltid att hänga kvar!
  Vad härligt det låter, alltihop. Med korvgrillning och huskras (hade vi aldrig hemma, men ska börja med det nu, Disa gillar inte att se huset med allt godis på, och inte få äta det). Jag ska definitivt införa gemensamt julbak nästa år. Det är ju lite väl enkelt hos dig, med mald saffran och kardemumma och färdig pepparkaksdeg, ingen sport då ju :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja! Det är ju inte riktigt någon utmaning såhär... :)

   Radera
 2. God fortsättning till er också! Vi försökte också få julbord på Skeppsvik på julafton, men vi var inte ute förrän i september, alltså nio månader för sent...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alldeles för sent! Har ni bokat nu till nästa jul? Har ni tur finns det någon plats kvar!
   God fortsättning!

   Radera
  2. Nästa jul blir i Vilhelmina :-)

   Radera
 3. Det är klart vi hänger kvar! Vilket fint inlägg du skrivit om er jul! :) Jag skrev också lite om vår jul nu idag på min blogg... Svårt att blogga när man inte är hemma. Kram!

  SvaraRadera
 4. Men! Har ni pepparkakskras på julafton?! För mig hör det till julgransplundringen på tjugondag knut! Fast spela roll, och det är säkert färskare och godare på julafton!
  God fortsättning 2017!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det kanske är så folk gör! Både min bror och jag fyller år i december så vi har alltid haft kras på födelsedagen. Tänkte att julafton kändes som ett alternativ när Gael nu inte fyller år i december.

   Radera
 5. Härligt med så fina bilder, tack för att du delar med dig! Gael har blivit så stor, han är 5 år nu eller?
  God fortsättning på 2017!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.