måndag 4 april 2016

Påsken 2016

Årets påsk var precis som förra årets upplaga, men den här gången var äntligen Oscar med. Sådana familjetraditioner som jag längtat efter att få dela med honom.

För många verkar påsk vara sol och vår, men för mig är det slutspurten på vintern. Isen var perfekt i år (det gick till och med att köra bil på den), och Gael åkte skridskor (de har en skridskobana precis bredvid förskolan och där har de tränat hela vintern), skidor och framför allt slängkälken ute på isen. Uteaktiviteter framför allt, lite varvat med böcker, sällskapsspel och pyssel med tremänningarna. Såhär, ungefär:

Sedan fick vi långväga oväntat besök! När jag bodde i Argentina senast, 2007, bodde jag tillsammans med Sol. Hon hörde av sig för några månader sedan och sa "hej, jag ska resa runt i Europa mellan mars och maj, kan jag komma och hälsa på dig någon gång då?". Ja, sa jag, du är jättevälkommen till Umeå, kom när du vill, och sedan hade jag inte så stora förhoppningar att hon faktiskt skulle dyka upp. Umeå är ju inte precis runt hörnet bara för att man är "i Europa".

Men så hörde hon av sig på långfredagen och sa att hon var på väg till Sverige - kunde hon dyka upp imorgon? Till slut blev det nattåget norrut och jag hämtade upp henne i ottan (svinottan pga tidsomställningen) på påskdagen. Ingen långväga besökare utan att de får prova alla vintersporter, så här har vi Sol, i sällskap med Oscar, på längdskidor:
Två latinamerikaner på vinteräventyr

Sol stannade i några dagar och nu har hon dragit vidare på sin europaturné. Så himla fint att ha vänner runt hela världen, som kan dyka upp med nästan inget varsel efter att vi inte setts på nio år, och så är det ändå som om vi sågs alldeles nyss.
Såhär såg vi ut när det begav sig, jag och Sol tillsammans med vänner i Buenos Aires 2007.

En fin påsk var det.

9 kommentarer:

 1. Visst noterar ni att det även provades på vindsurfing!
  Bakom Sol och Oscar långt bort i fjärran så vindsurfar Erik med hjälp av en spark och en hängmatta som segel. Det gick ganska bra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vindsurfa med spark och hängmatta! Ni måste ju vara den härligaste familjen! :)

   Radera
 2. Åh. Vad fint. Jag kommenterar sällan men måste ändå flika in och säga att jag älskar din blogg lika mycket nu som när ni bodde i Colombia. Det är underbart att följa er resa, även nu när den fortsätter i Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Fint att höra, särskilt när jag inte riktigt vet vad jag vill med bloggen längre, känns som att den tappat sin identitet lite. Vi får se vad det blir i framtiden :)

   Radera
 3. Å vad härligt det låter! Ser underbart ut med riktig vinter (tycker göteborgaren!) och låter skitkul att få gammalt vänbesök. Älskar också att ha vänner lite varstans att hälsa på eller att bli påhälsad av. Så fin grej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, "riktig vinter" ska det vara till påsk, tycker jag!
   Och globala vänner, det är det finaste som finns!

   Radera
 4. Alltså Gael känns så stoooor! Kan cykla och åka skrillor. Jag är impad.

  Och min blogg har väckts till liv igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag också!
   Och välkommen tillbaka!

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.