söndag 14 februari 2016

Födelsedagshelg

Ett helt år sedan sist och hela fyra år sedan världens finaste lilla människa kom till världen. I Umeå i februari går det inte att ha någon knytis-picknick i parken, och kalas på förskolan är inte heller något alternativ här, så i år fick Gael för första gången ett eget kompiskalas.

Peppen har varit enorm, sedan vi promenerade runt i områden och lade inbjudningskort i kompisarnas brevlådor för två veckor sedan har han räknat ner på sin kalender varje morgon.

Igår var det äntligen dags.

Tio inbjudna kompisar och föräldrar dök upp i områdets kvarterslokal och sedan följde två timmars sjöslag. Fika och tårta såklart, paketöppning, "sätta knorren på grisen" men i versionen "sätta dunderhonungen i Bamses hand", och en klassisk fiskdamm, såklart. Fiskdammen hade vi uppdaterat med lite skoj-fångster, som ett gammalt bananskal, en tom toarulle, en diskborste, en socka, och lite annat smått och gott som de fiskade upp innan de fångade sin riktiga fångst, dvs godispåsen. Det var mycket populärt.

Ingen slog sig (hårt), ingen fick ett totalt sammanbrott, alla verkade gå hem glada och nöjda, så det måste väl vara ett helt okej betyg. Att hyra kvarterslokal var ett genidrag, även om jag ska komma ihåg till nästa år att släpa dit mattor och gardiner och andra ljuddämpande tyger. Vilken akustik det blir med elva 4-5-åringar som springer omkring i ett öppet tyglöst utrymme med högt i tak.

Paketöppning. Bland annat fick han genipresenten pruttkudde (vars ljud jag demonstrerade precis när fotot togs). Vilken total succé, det var kö till pruttkudden resten av kalaset. Varsågoda för tips till alla som ska på kalas med 4-5-åringar!
Idag som var riktiga födelsedagen tog vi det lite lugnare hemma. Tårta och presenter på sängen, och så önskelunch (pizza) med mormor och morfar och eftermiddagsfika med min kusin med familj.

Det var en ganska trött nybliven 4-åring som somnade extra tidigt ikväll, och jag hoppas verkligen att den där lätt förhöjda kroppstemperaturen vid läggning bara beror på ren utmattning efter all anspänning och inte att det femte levnadsåret kommer att inledas med februariförkylning.

8 kommentarer:

 1. lo quiero en español, Annika!!! ahora tienes que hace un suecialiv
  abrazos para ustedes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajaja! Si, estoy tratando de convencerle a Oscar que lo haga!

   Radera
 2. Fyra år, det är stort!
  Härligt att han har fått bra kompisar att bjuda på sitt kalas!
  Han är så fin, din Gael.

  SvaraRadera
 3. Grattis till Gael och till hans föräldrar! Smart att ha föreningslokal!

  SvaraRadera
 4. Gulliga Gael! Fint kalas :)

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.