lördag 31 oktober 2015

Triki triki halloween

Halloween har verkligen exploderat under det nästan-decennium som jag inte bott i Sverige. Jag kan inte minnas att jag någonsin riktigt firat halloween här tidigare, även om det nog var en del halloween-fester när jag pluggade på universitetet. Men inga barn som plingade på och sa bus eller godis, eller pumpor och spök-dekorationer utanför husen. Tror jag?

I Colombia är halloween stort, och har varit länge. Alla vänner i min ålder har minnen från att klä ut sig och gå runt och be om godis när de var små. Gael har hittills varit lite för liten, men i år var det dags, när det ändå verkar vara en grej även i Sverige nuförtiden. Han tog på sig sin dinosaurie/drakdräkt och begav sig ut bland grannhusen, med rätt så gott resultat.
Bus eller godis? Eller Triki triki halloween, quiero dulces para mí, y si no me das, te crece la nariz.

7 kommentarer:

 1. Jag har nog legat under en sten de senaste åren, eller om det är först i år som det tagit fart på riktigt, men jag tycker inte att halloween varit speciellt stort förrän i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så! Hur som helst, MYCKET halloween i år, kändes det som.

   Radera
 2. Jag blev ju tvungen att springa till affären och köpa godis. Är ju kanske för att jag bott i lägenhet med portkod som det inte varit så mycket barn förbi förut, men i år var det åtta grupper med barn som knackade på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är mer kids i villaområdet också! Men orutinerat att inte ha laddat upp med godis innan.. :)

   Radera
 3. Vi hade besök av tre grupper med barn redan på fredagen trots att det är lördagen som är Halloween. Alla barn fick godis av oss samt mina hembakade spökmaränger.

  På lördagen var vi bortbjudna och när vi kommer hem har troligen några barn utsatt oss för bus 😟. De har lindat toalettpapper runt bilen, runt häckarna m.m. Det tog ett tag att ta bort det nu uppblötta pappret, det regnade på natten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å nej!
   Gael fick bara skrämmas (genom att säga "bu!") när han råkade plinga på hos någon som inte hade godis. Och sen ändå önska trevlig kväll och säga hej då...

   Radera
  2. Det var ju en ganska snällt och lindrigt bus i alla fall.
   Hembakade spökmaränger var värst :)

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.