onsdag 5 november 2014

Mormor och morfar på besök

Det var åtta månader sedan jag såg mamma sist, över ett år sedan Gael träffade både sin mormor och sin morfar på samma gång, men nu är det äntligen dags igen! I torsdags kom de, och de stannar en hel månad den här gången. De går all in som barnvakter och Gael har stannat hemma från förskolan de här dagarna. Alla parter verkar nöjda med det arrangemanget.
Mest ska vi bara hänga i Bogotá (det är ju femte respektive sjätte colombiaresan och det mesta har redan setts), men en helg i Karibien hinner vi med innan månaden är slut. Resten av planerna består av en intensivdos mormor-morfar-barnbarn-umgänge. Det blir ju allt eller inget när man bor på varsin sida jorden.

8 kommentarer:

 1. Så härligt att ha mormor och morfar där! Det blir ju en väldigt bra träning i svenska också för Gael. Ha en skön månad.
  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hoppas på ett uppsving i svenskapratet den här månaden!

   Radera
 2. Vilken glädje. Och vad skönt för mormor och morfar att fly novembermörkret.

  SvaraRadera
 3. Jag har lite dåligt samvete för att jag flyttat så långt bort från mina föräldrar då jag vet att de saknar att kunna kvista över och träffa dem en gång i veckan eller så när vi bodde i Sverige. Jag tror de blev ledsna när vi sa att vi skulle flytta till ett annat land med de älskade barnbarnen, Inte så långt som Colombia, men..
  Nu när vi bott här ett och ett halvt år har de varit och hälsat på fyra gånger redan, tillbringat hela åtta veckor sammanlagt hos oss, och snart kommer de hit igen. Det är inte samma sak som att kunna komma förbi över dagen då och då, men de uppskattar möjligheten att kunna komma och bo hos oss i Portugal väldigt mycket. När de är här blir det väldigt mycket samvaro med barnbarnen, plus att de får njuta av klimatet och omgivningarna här. Härligt både för barnen och mormor och morfar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag känner verkligen igen det där med det dåliga samvetet! Jag tror att det är något vi får leva med konstant, för även om vi flyttar till Sverige så lämnar vi ju de andra farföräldrarna (och resten av släkten) på andra sidan jorden...
   Men flera veckor om året i Portugal låter ju inte helt fel för morföräldrarna!

   Radera
 4. Åh, jag blir alltid lite extra varm i hjärtat när de kommer till er!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.