söndag 16 mars 2014

Två år

Hej Gael,

du har blivit två år redan.

Du är världens roligaste. Sitter aldrig stilla, aldrig, aldrig. Du har till exempel inte börjat använda pottan ännu, för du sitter inte still tillräckligt länge för att det ska hinna hamna där. Allt som kan klättras på ska klättras på, ramlar du ner reser du dig upp och försöker igen. Du är totalt orädd för allt och ett komplett kamikaze-barn. Överhuvudtaget är du väldigt fysisk och grovmotoriken är perfekt.

Oblyg och social är du också, du gillar de allra flesta, även om du helst inte vill att folk ska pussa och krama och lyfta dig för mycket. Du vill ha lite personligt utrymme, och få göra saker på egen hand. Försvarar din självständighet med de medel som krävs, för du vet precis vad du vill och vad du inte vill och du säger ifrån.

Du är glad nästan jämt. Du älskar musik och att bada. Vatten är ditt element och simlektionerna som du börjat med i år var bland det bästa vi gjort. Du har inga hämningar i bassängen heller, kastar dig glatt i från kanten och hamnar du under vattnet gör det ingenting alls.

Du spelar alla instrument du kan komma över, du dansar gärna, och på senaste tiden har du börjat sjunga alltmer, estrellita dónde estás och byssan lull går du och trallar på härhemma för jämnan. Språket har exploderat på sistone och du kan göra dig förstådd verbalt alltmer. Det är mest spanska, men svenskan dyker upp här och var, och du förstår båda språken utan större skillnad. Tänka att vi snart kommer att kunna prata med varandra!

Älskade barn, tack för att du varit hos oss i två år redan:

 

PS Vi gjorde ett videokollage från Gaels första år också, det finns här.

10 kommentarer:

 1. En sån go unge! grattis!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig videosnutt! Vilken virvelvind! Spännande att läsa om olika barn är. Hur man utvecklas själv och blir den mamma ens barn behöver?! Min lille började prata vid 27 månader, på två-tre veckor exploderade språket och det var så häftigt. Spanskan ligger några månader efter men nu skiljer han på mammas och pappas språk. Pappa säger Agua, mamma säger vatten etc.

  Grattis!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vid den här åldern börjar de verkligen att skilja sig åt från andra barn och utveckla sin egen personlighet mer och mer. Häftigt med språket! Här är det tvåordsmeningar som max än så länge.

   Kram!

   Radera
 3. Åh. helt fantastisk video! Älskar den. Så himla kul det kommer bli för honom att se dessa med åren också. Stort grattis till er och Gael!

  SvaraRadera
 4. Åh, så fin video! Nu blir jag ännu mer sugen på en liten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, det är inte alltid en dans på rosor, vi väljer ju noga ut vilka klipp som kommer med och inte :)

   Radera
 5. världens finaste video

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.