fredag 21 januari 2011

Biljettrubbel

Idag skulle bli stora biljettköpardagen, var det tänkt. Sverigebiljetterna är rätt så billiga* just nu, vi har höjt gränsen på kreditkortet, allt var klart.

Sen klickar vi oss in på den billigaste biljetten vi hittat. Ska köpa. Nehej, det går inte. De tar nämligen bara skandinaviska kort.

Men åh! Jag trodde att det bara var i Colombia de hade såna idiotier för sig.

Så nu har jag mejlat typ alla svenska internetresebyråer för att kolla om det finns någon som kan tänka sig att sälja en sverigeresa till oss och låta oss betala med ett colombianskt kreditkort. Annars får vi köpa biljetterna lite dyrare via USA. De colombianska internetresebyråerna är mycket, mycket dyrare för samma biljetter och inte ett alternativ, alltså.

Det är ju för övrigt lite spännande det här med att köpa biljetter till Sverige såhär ett halvår i förväg. Oscar får nämligen inte söka svenskt visum förrän tidigast 90 dagar innan avresan. Då är ju biljetterna mycket dyrare, så vi kan inte vänta så länge. Och får han inte visum får vi inga pengar tillbaka på biljetterna.

Underbara, globaliserade värld.


*Eller, billigare än för ett tag sedan i alla fall. De är fortfarande hutlöst dyra.

4 kommentarer:

 1. Går det inte att lös direkt av flygbolaget de tar väl alla kort?

  SvaraRadera
 2. Skulle man ju kunna tro, men nej. Det är nämligen Avianca Colombia-Spanien och sen SAS/Spanair Spanien-Sverige. Och går man in på Aviancas sida kan man inte söka på biljetter till Sverige, bara till Spanien.

  SvaraRadera
 3. vad har ni hittat för priser med dem?

  För jag tror det billigaste jag hittade för bog-got var 7500sek...

  Har dock blivit tillsagd av ambassaden i Colombia att min colombianske pojkvän måste förboka en flygbiljett på en resebyrå där, för att visa upp den vid visa ansökan. Så att man inte köper en i onödan. Hoppas dock inte det ska bli för dyrt... Vet du vad dom kostar ungefär om man köper där nere?

  //Sofia

  SvaraRadera
 4. Det beror ju helt på vilket datum man reser, men det låter jättebilligt! Runt de datum vi ville ha var de billigaste runt 8500. Och motsvarande resor på till exempel despegar.com kostade runt 10000.

  Ja, vi chansade och köpte biljetter. Man får ju inte söka visum förrän 90 dagar innan avresa, men då hinner biljetterna bli så dyra, särskilt när vi reser under högsäsong, så vi håller helt enkelt tummarna för att Oscar får sitt visum sen.
  Annars blir det lite jobbigt.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.