torsdag 13 augusti 2015

La tierra del olvido

Carlos Vives, en av Colombias mest folkkäre artister (som spelar vallenato med popstuk), har just släppt en remake av en av sina gamla låtar, i samarbete med Colombias officiella turistmarknadsföring.

Den är fantastisk. Den är så himla mycket Colombia, den rosaskimrande och bedövande vackra biten av landet.

Och den har de stora namnen från olika genrer och delar av landet. Reggaeton-artisten Maluma, tropipop-sångerskan Fanny Lu, popsångaren Fonseca, joropo-artisten Cholo Valderrama, gruppen Herencia de Timbiquí som blandar traditionell musik från Stilla Havskusten med moderna toner, gruppen el Coral Group som spelar traditionell musik från Colombias karibiska öar, och så en av de största, Andrea Echeverri, frontfigur från Colombias mest kända rockband, Aterciopelados.

Se den! Och längta lite till Colombia:

(PS. Originalvideon från 1995, som inte precis hade samma produktionsbudget som versionen 20 år senare, finns här)

7 kommentarer:

 1. Jag älskar den här videon. Snart flyttar jag dit, till kärleken och Bogotá. Vår process här hemma går långsamt, men jag fortsätter hålla tummarna för er. Att ni snart får vara en familj. Det är sjukt att ni behövt vara ifrån varandra så här länge. /Mathilda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Lycka till! Vad spännande med ett nytt Colombia-äventyr som börjar! Du ska inte blogga någonstans? :)
   Och ja, hela visumprocessen är bara en enda lång huvudvärk...

   Radera
  2. Den svenska processen är ett kapitel för sig och en diskussion i sig. Även efter intervjun är det en evig väntan av någon anledning. Man är bakbundna och oförmögna att planera. Har aldrig tidigare upplevt en sådan frustration. Så ja huvudvärk for sure. Tack! Kanske börjar jag blogga. Jag gör motsatsen till dig. Efter examen och karriär tar jag steget och flyttar dit lagom till att jag närmar mig 30 ;-) tack för en underbar blogg. Jag har läst så mycket nyttigt inför flytten som min colombianska kille aldrig hade kunnat förklara för en svensk på ett lika bra sätt.

   Radera
 2. Älskar också videon! När jag hörde la tierra del olvido första gången för många år sedan kunde jag inte sluta lyssna på den. Någon dag hoppas jag få åka dit och se colombia med egna ögon...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det hoppas jag också att du får! Ett av världens absolut bästa länder!

   Radera
 3. Är helt förälskad i den här videon! Får en sådan otrolig längtan att åka dit igen! Tack för en bra blogg :)

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.