tisdag 22 januari 2013

2012 i backspegeln

Januari
En väntemånad. Vi bestämde namn och hade babyshower ett och två. Andrea flyttade ut. Och vi väntade.

Februari
Den 14 februari föddes Gael. Det överskuggar allt annat som hände den månaden. Eller året.
Mars
Vi firade Gaels första månad med tårta och champagne. Den lilla plutten spurtväxte för fullt och livet handlade inte om så mycket annat än allt som kretsade kring honom.
April
Det blev påsk och vi stannade hemma och pysslade och var tillsammans hela familjen. Vi började återuppta vårt sociala liv mer och mer och lunchade med vänner och jag låtsades vara lattemamma. Och vi shoppade loss till Gael på bokmässan.
Maj
Jag fick permanent uppehållstillstånd i Colombia, och vi reste till tropikerna på Gaels första minisemester. Vi lunchade med gamla vänner, och i slutet av månaden landade äntligen Gaels mormor och morfar i Colombia.
Juni
Första halvan av månaden präglades av mina föräldrars besök. Det var för det mesta fint, förutom att min börs och mobil blev stulna på bussen, även om jag sen fick tillbaka börsen. Vi ordnade välkomstfest för Gael och min mammaledighet började gå mot sitt slut. Innan den var riktigt över hann dock min kusin Gunilla komma på besök, Gael lära sig rulla och vi fixa färdigt dekorationerna i Gaels rum.
Juli
På mammaledighetens sista långhelg åkte vi till Oscars släkt i södra Colombia, vilket föranledde en liten konflikt angående bebisar och trafiksäkerhet. Vi hade kämpat i en månad och trodde att vi äntligen lyckats lära Gael dricka ur flaska (tji fick vi, skulle det visa sig sen). Sen kom dagen - fyra månader och tre veckor efter Gaels födelse var det dags för mig att börja jobba igen. Och så firade vi vår första bröllopsdag.
Augusti
Eftersom Gael hatade flaskan över allt annat på denna jord fick han börja äta mat istället. Min kusin Sara kom på besök och så kom årets nyhetsbomb att regeringen och FARC skulle inleda fredssamtal.
September
Vi köpte biljetter till Sverige och samlade ihop en miljard papper för Oscars visumansökan. Vi var ute och festade för första gången sedan Gael föddes, och firade önskningar.
Oktober
Gael började bli vuxen. Flyttade till eget rum och fick passerkort till mitt jobb och sånt. Och Oscar fick sitt schengenvisum.
November
Jag började bli galet trött på ris. Jag jobbade med en massa roliga saker, och på (vissa av) helgerna hängde vi med vänner.
December
Världsmedborgaren Gael fick sina två pass. Vi ordnade svenskt julbak för tredje året i rad och jag hann med att adventsfika med Julia innan vi äntligen reste till Sverige.
Välkommen, 2013, du har mycket att leva upp till!

10 kommentarer:

 1. Ni har verkligen haft ett fint och händelserikt år.

  SvaraRadera
 2. Jag har sagt det förr och säger det igen: de där 2012-barnen. Så jäkla fina!

  SvaraRadera
 3. Låter som ett härligt år!!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt år! 14 februari var det ja, snart ett helt år! Otroligt fint. Blir lite rörd måste jag säga.

  Gael är grymt fin (som om ni inte redan visste det). Han blir bara sötare och sötare för varje bild man ser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir också rörd. Och helt chockad över hur fort tiden springer iväg!

   Radera
 5. Håller med övriga, så fint år och en väldigt fin sammanfattning.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.