söndag 15 mars 2015

Sista veckorna i Colombia

Jodå, snart kommer jag att skriva om hur det är att landa i Sverige efter att ha bott åtta år i sträck utomlands. Men först, kanske mest för min egen skull, en liten minnesanteckning om avskedet från Colombia.

Sista tiden var inte bara en massa byråkratiska ärenden. Det var också en massa fint häng med finfina människor.
Tänk att för bara tre veckor sedan hade vi linne i parken på babyshower. Nu är det annan klädkod som gäller.
Sista lördagen i Bogotá lekte vi i parken nästan hela dagen tillsammans med Gaels bästa bästis, Antonia, och hennes pappa. Åh, hoppas Gael hittar någon lika fin kompis som Antonia här.
Antonia och Gael
Sista lördagskvällen hade vi avskedsfest för alla vi kände. Jag har inga vettiga foton därifrån, men via mobilkameran såg det ut ungefär såhär:
Vi hade tänkt ha festen på något uteställe och bara säga åt alla som ville att komma dit. Men så råkade en kompis till oss vara vän till ägaren till utestället El Candelario och så fick vi låna uteställets övervåning. Lokal, bar, musik, vakter som bara släppte in de som stod på vår gästlista. Helt gratis. Mycket möjligt var det faktum att i princip alla vi känner var där en bidragande orsak till detta, men alltså: Roligaste festen jag varit på på väldigt länge! Sån himla bra avslutning på Colombia.

Dagen efter, allra sista dagen i landet förutom avresedagen, kom de allra bästa förbi för en sista glass i parken med Gael. Vi var sjukt bakis allihopa (förutom Gael förstås, han var pigg som en mört som vanligt) och låg mest halvt utslagna i gräset, men det var väldigt fint att ses den där sista dagen.

Sen var tiden helt plötsligt slut. Sju år i Colombia. Nu ska jag börja skriva om nästa kapitel.

8 kommentarer:

 1. Åh, hoppas du kommer att trivas i Sverige! Jättenyfiken på dina/era känslor kring flytten och att ha lämnat C för S. Vi flyttar ju hem till Sverige snart efter 2,5 års utomlands... Gissar att det kommer att bli en del kulturkrockar men hoppas att det inte kommer att bli alltför chockartat... Vi valde i alla fall att flytta hem i juni istället för november av just den anledningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänker att det är bra att flytta hem såhär i mars då våren står inför dörren! Kulturkrockar kommer garanterat på bloggen framöver!

   Radera
 2. Det kommer antagligen att vara jättekonstigt och fint och lite hemskt att vara hemma i Sverige igen. Men åtminstone mig tröstar det att ingenting är konstant och känns det för konstigt kan ni alltid dra iväg igen.

  SvaraRadera
 3. Det låter härligt och lite sorgligt samtidigt... så var sju år slut... men som sagt: nu kommer ett nytt kapitel! :)

  SvaraRadera
 4. Tusen tack för allt du lärt mig om Colombia. Varmt lycka till i Sverige!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.