söndag 8 mars 2015

Flyga med treåring

Imorgon lyfter planet till Sverige!

Eftersom vi inte hört ett knyst om Oscars uppehållstillstånd ännu reser jag själv med Gael. Förutom att den situationen suger i största allmänhet känns det ju också lite... utmanande... att flyga själv över Atlanten med en treåring som aldrig sitter still.

Såhär ser vår resa ut: Planet Bogotá-Madrid går klockan 14.30 (till skillnad från typ alla andra flyg Bogotá-Europa som är nattflyg). Gael kommer alltså inte att sova särskilt mycket på resan. Vi landar i Madrid klockan midnatt, colombiansk tid. Sen har vi en sex timmars väntan på flygplatsen, mellan midnatt och sex på morgonen, colombiansk tid. Viktigaste sovtimmarna ska vi alltså tillbringa med att gå genom passkontroller och stå i incheckningsköer. Sen har vi TRE flygresor till. Madrid - München, München-Stockholm, och till sist Stockholm-Umeå. Vi landar nästan vid midnatt svensk tid på tisdagen, 27 timmar efter vi lyfter från Bogotá.

Det här ska jag alltså göra själv med en spritt-i-benen-treåring.

Jag har såklart laddat upp med en massa Peppa Pig på iPaden, inhandlat en massa nya pixiböcker och har med mig sockerfria snacks. Förra gången vi reste till Sverige med Gael fick jag en massa supertips, men då var han tio månader.

Så att... kom med era bästa tips! Hur får man en evighetslång flygresa med alldeles för många mellanlandningar med en treåring att gå så smidigt som möjligt?

26 kommentarer:

 1. Vi flög till Kanarieöarna för inte så längesen. Sex timmars flygresa, så inte alls lika länge. På vägen dit hade han feber och sov hela resan, vägen hem var värre. Jag lät honom springa runt i gångarna och så fick han beställa chips från vagnen. Inga av mina grejer vi hade med funkade: bamsetidning, iPad, böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tänkt så himla mycket på er. Och på min dumma kommentar här ovan som är helt neggig, för att jag blev stressad av bebisskrik och inte hann skriva klart den. Fina ni, jag hoppas att det går bra! <3

   Radera
  2. Meh! Inte dum heller!
   Kram!

   Radera
 2. Hej, rekommenderar det du säkert redan tänkt på. Ordentligt med ombyteskläder för både dig och sonen. Även strumpor är skönt att byta ibland. Lycka till här i Sverige är våren på väg i alla fall i Stockholm.

  SvaraRadera
 3. Vänner till oss var nyss i Bogota med nyfådd 3-åring. De lånade vår bärsele, den kunde ju gott blivit kvar till er. Den hade kanske kommit till pass i Madrid?!
  Vi hade paddan laddad med Dora utforskaren, Nasses film, godis, pysselböcker med klistermärken när vi åkte tåg i 8 timmar nu i veckan! Hoppad det går bra nu! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag skulle rekommendera en bärsjal/sele. Mina barn har alltid velat bli burna när vi reser, men då har man sällan händerna fria, vilket gör det svårt. Sjal har varit räddningen för oss. Jag har nattat barn genom att vagga i flygplan med ungen i sjal och tagit mig genom kontroller och promenader. Sedan är det skönt att ha koll på ungen också, och det har man ju när hen sitter fastknuten på en :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, detta gäller då även barn som är så stora som tre år och inte endast små bebisgryn :-)

   Radera
 5. Kritor, klistermärken, någon rolig mössa eller ögonlapp så att ni kan leka maskerad? Gosedjur.

  SvaraRadera
 6. Vi brukar flyga Chile-Sao Paolo-Madrid-Köpenhamn med två barn (idag 7 och 3,5 år) och just i Madrid brukar barnen vara rejält trötta efter sisådär 20 timmars resande. Men Madrid har ett bra lekrum där man "checkar in" och barnen kan leka länge medan mamma halvslumrar i soffan. Så leta upp detta på flygplatsen så försvinner lite spring i benen iallafall �� och lycka till med hela resan, såklart!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det lekrummet letade vi upp och det var ju helt fantastiskt!
   Kram

   Radera
 7. Åh Annika. Du måste vara så vansinnigt fylld av alla möjliga känslor nu. Ibland går jag förbi Stockholmskontoret för ditt nya företag och då tänker och hoppas jag att du kanske kommer att vara där ibland. Då kan vi luncha. Känner mig sorgsen å dina vägnar för att det är så känslomässigt att lämna ett liv och du har ju byggt upp så mycket mer där än jag gjorde i England! Och samtidigt är det så kul att ni ska flytta hit och jag hoppas att allt går jättebra och att ni alla trivs. Tycker så mycket om er, ska bli fint att ha möjlighet att se er lite enklare och därmed oftare. ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och JA! Kommer att vara en del i Stockholm och du kommer väl norrut någon gång plis? Nu när andra vänner flyttar hit också! <3
   Kram

   Radera
 8. Det låter minst sagt som en utmaning! Men förhoppningsvis blir han trött efter ett tag och somnar sött... :) Jag tycker det ska bli spännande att ni kommer bo i Umeå! Hoppas att vi kan ses och lära känna varandra! :) Det har varit 10 plusgrader och sol idag förresten. Göttigt!

  SvaraRadera
 9. Det jag genast tänkte var att vad kul att ni mellanlandar "här"! Madrid - Sevilla är inte grannstäder direkt, men vi är ju i samma land en stund! Hade jag bott i Madrid hade jag kommit och hälsat på er på flygplatsen :-)
  Jag har tyvärr inga tips på hur man flyger med treåring, har aldrig varit i den situationen.
  Himla trist att inte Oscar kan åka med. När du väl är på plats i Sverige tycker jag att du ska trycka på själv, besöka migrationsverket till exempel, försöka få dem att skynda på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänkte på dig faktiskt (när spanjorerna på flygplatsen pratade JÄTTEkonstigt (i mina öron) funderade jag lite på om det är så du pratar också... hehe!).
   Kram kram!

   Radera
 10. Även om han kan gå själv hade jag tagit med en billig,lätt och smidig liten vagn, typ paraplyvagn, i handbagaget. Är ovärderlig när ni tillbringar er natt i Madrid. Visst går det att ha en treåring sovandes i knäet, men för länge blir väldigt tungt och jobbigt om man behöver sova själv. Kan va skönt ovh kanske nödvändigt att sätta fast honom i den ifall spring-i-benen inte alltid är lämpligt på flygplatserna. Ta med en egen filt också att lägga på golvet om ni vill sitta eller ligga lite. Flygplansgolv är inte så fräscha... Lycka till med hemresan och Välkomna till Sverige!!

  SvaraRadera
 11. Lycka till!!! Vad spännande med flytt till Sverige. Lite sent att komma med tips men vet av egen erfarenhet att det är sååå mycket lättare att resa med en 3-åring än 10-månaders som inte kan sitta still.

  SvaraRadera
 12. Åh vad spännande! Nu är ni nog framme redan, hoppas allt gick bra. Och lycka till i nygamla landet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och resan gick över förväntan! :)

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.