söndag 29 maj 2011

Ciclovía

Ciclovían en dag då det inte regnade

Regnet öser ner över Bogotá vilket är synd eftersom Oscar och jag hade tänkt bege oss ut på söndagsutflykt i miniformat.

Varje söndag och helgdag stängs nämligen alla de stora avenyerna i stan av för biltrafik fram till två på eftermiddagen (som den årliga bilfria dagen, fast i mindre skala). Då intas stan istället av folk på cykel, rullskridskor och skateboard, eller som promenerar eller joggar.

Förr i världen, innan jag var tvungen att hetsskriva uppsats varenda helg, brukade vi bege oss ut på ciclovían om söndagarna och promenera till Parque Nacional som ligger ett par kvarter bort.

Där letade vi upp, bland alla försäljare som det kryllar av på söndagar, den röda vagnen som det står Cholaos Johan på, och köpte oss en sliskig men smarrig cholao att äta på någon parkbänk.

Den söndagstraditionen hade vi tänkt återuppta idag, men det spöregnar ju som sagt. Så vi får stanna inomhus och ni får hålla till godo med en gammal ciclovía-bild och vänta med spänning på en regnfri bogotásöndag så att ni kan få reda på vad i hela friden en cholao är för något, egentligen.

4 kommentarer:

 1. Passa på att vara inne och njuta av varandra och jag håller tummen för bättre väder nästa söndag!

  SvaraRadera
 2. Vi hade också sett fram emot en liten tur på en bilfri Carrera 15. Ändrade sedan planerna till inomhusaktiviteten Museo de los ninos. Som visade sig var stängt. Så ni sitter vi här och stirrar tomt framför oss.

  SvaraRadera
 3. Ja alltså detta förbannade regn. Har sett lika mycket i Göteborg de senaste tre veckorna som under två år i Schweiz.

  SvaraRadera
 4. Jag vill bara tipsa alla er som sitter inne på grund av regnet om ett program om Colombia på SVT Play. Här är länken http://svtplay.se/t/149516/kladkod

  Hälsning Inger (Annikas mamma)

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.