torsdag 10 februari 2011

Semlor!


Den här är säsongens bästa blogg och har gjort mig så otroligt semmelsugen.

Jag tror bestämt att jag måste ta och baka mig lite semlor snart, trots att det är flera veckor kvar till årets fettisdag.

Nu till 10 000 kronors-frågan. I Colombia finns inte mandelmassa. Vem kan tipsa mig om bästa receptet på egen hemmagjord mandelmassa?

10 kommentarer:

  1. Hemgjord mandelmassa
    Gör din egen mandelmassa. Superenkelt!
    -1 sats (400 gram)
    Färdigt på: 20 min

    Ingredienser

    200 g sötmandel
    200 g strösocker
    Gör så här

    1. Skålla och skala mandeln.
    2. Mixa mandlarna till ett fint pulver i hushållsmixern.
    3. Tillsätt strösocker och mixa länge (5-7 minuter) tills det blir en slät och varm massa.

    SvaraRadera
  2. Vilket snabbhet i svarandet! Tack så mycket! Nu blir det semmelkalas...

    SvaraRadera
  3. Man kan också ge sig på idiotprojektet att riva mandlarna för hand, när man upptäcker att mixern är trasig och man redan har skållat mandlarna. Om man inte har ett extremt stort tålamod, extremt mycket tid och inte har något emot blödande fingertoppar, är det dock inget jag rekommenderar...

    SvaraRadera
  4. Ja, vad gör man inte...haha, råkade kliva in just efter en intensiv arbetsdag och vad passar inte bättre än att söka efter recept på mandelmassa=)

    SvaraRadera
  5. Har tyvärr inget tips, men om det hade gått hade jag skickat dig semlor från Thelins!

    Ps. har inte ätit semla på kanske 10 år, gillar dem inte - blä!

    SvaraRadera
  6. I år har vi redan ätit två semlor här hemma.

    Oj, oj vilket fusk! Men det är ju så gott.

    Jag använde mina egenhändigt bakade bullar med lite saffran i ( bara därför att vi inte lyckades göra slut på dem i julas ) och det var riktigt smaskens. Mandelmassan blandar jag med brödet som jag tar ut ur bullen + lite vatten.

    Mums filibabba :-)

    SvaraRadera
  7. Snacka om säsongsblogg! Jag har varit fascinerad av att det finns julbloggar och sånt, men nu är jag ännu mer fascinerad av den här!

    SvaraRadera
  8. Frida: Jag återkommer med utvärdering av receptet!

    It's all about me: Åh! Längtar tills det går att teleportera semlor!

    Mamma: Mums! Fast jag är ju lite mer av en traditionalist på semmelfronten.

    Freedomtravel: Eller hur! Men visst är den fyndigt skriven?

    SvaraRadera
  9. Ja, inte bara fyndigt, utan närmast genialt skriven! Det var en underbart sympatisk blanding av nördighet och självironi, i ett mellanland av kåseri och konsumentupplysning.

    Heh, jag bor inte i Stockholm och gillar inte ens semlor, men ändå fastande jag och uhh, slukade allt på denne Semmelmans blogg.

    Tack för det länktipset!

    SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.