onsdag 24 april 2013

17 för, 51 emot och 12 avstod

Det var väl inte direkt oväntat, men det är ju ändå rätt nedslående att det bara finns 17 något sånär medmänskliga senatorer i det här landet.

Till de övriga femtioen plus tolv säger jag som Lily Allen:

11 kommentarer:

 1. Men usch. Mycket passande låt dock, älska Lily Allen.

  SvaraRadera
 2. Väldigt deppigt. :( Här i Australien pågår debatten också för fullt, och trycket har väl ökat ytterligare nu när det gick igenom i NZ. Vi får väl se vad som händer och hoppas på det bästa, även om alla hardcore-katoliker kommer fortsätta kämpa emot.

  På tal om något annat, vet inte om du har sett den här förresten:
  http://www.svtplay.se/video/1180574/del-7-av-12-colombia-ett-land-besatt-av-skonhet

  SvaraRadera
  Svar
  1. såg den igår, intressant med de olika aspekterna av klass och etnicitet i skönhetstävlingarna. Att man ska vara den perfekta blandningen av ljushyad och exotisk. Men man ska komma ihåg att några hundra fall av syraattacker inte gör detta fenomen särskilt vanligt, om man tänker på att det bor över 46 miljoner människor i Colombia. Även om det är fruktansvärt att de existerar överhuvudtaget.

   Radera
  2. Jag håller tummarna för Australien! Här är hardcore-katolikerna alldeles för många, tyvärr...

   Ja, jag har hört om dokumentären, men har inte hunnit se den ännu. Hoppas få tid i helgen!

   Radera
 3. Så fruktansvärt frustrerande. Fy fan hundra gånger om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så känner jag också.

   Radera
 4. Te apoyo, un enorme FUCK YOU para estos padres de la patria que no hacen sino cagarse en todo en nuestro país. Ignorantes, resentidos y retrógrados. Me encantó el video de la señora, desafortunadamente pareciera que muchos en Colombia necesitan sentir la discriminación en primera persona para despertar (no digo que haya sido su caso)... bueno, en dónde no?.

  Y verdad? Como muchas veces pasa, mis amigos comentaron todos de los ataques con ácido. Sí, es horrible, pero además de los ríos de cocaína en las calles colombianas, ahora también se le tira ácido a todo el mundo, en los ojos de muchos suecos que vieron el programita.

  Así es, qué le vamos a hacer!

  Me uno a la tristeza de muchos en el país (más del 20% que dijo algún político son gays, estoy seguro).

  Saludos!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Si, trogloditas totales...

   Creo que lo del 20% fue Gerlein, el mismísimo del famoso "sexo excremental". (Mira el artículo aquí)

   No he visto todavía el documental pero espero poderlo hacer este fin de semana. Lo del ácido es tenaz, pero tal como dices, no es una imagen muy representativa de Colombia...

   Radera
 5. uff har totalt missat dessa två bra inlägg. homofobin o de efterblivna idéerna om hbt är nog det jag har svårast med i C. helt sjukt att man uppfostrar sina barn till "rebeller" bara för att man talar om för dem att läraren har fel när hon säger att det män inte bör pussa män. trött. trött. trött.
  kram till dig! såg fina kubabilderna! du får berätta mer när vi ses.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen tröttsamt. Kan tänka mig att det är ännu mer påtagligt i Allmänningen, här i Bogotá finns ju ändå liberala "andningshål" som ger lite hopp om samhället.
   När ses vi? Kram!

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.