söndag 22 januari 2012

Babyshower, den första

I Colombia ordnas det alltid babyshower för de som väntar barn. Minst en, gärna flera stycken. En babyshower är helt enkelt en tillställning i slutet av graviditeten för nära och kära som kommer med presenter till blivande barnet.

Världens bästa grej, om jag får säga det själv.

Väldigt många bebissaker är ju nämligen rätt dyra, så lyxen i att bara få göra en lista på alla saker man vill ha är enorm.

Gårdagens babyshower var med släkten, ordnad av Oscars mamma. Vi hade önskat oss alla möjliga nödvändighetsgrejer och fick bilbarnstol, amningskudde, bebisfiltar, babysitter, bärsele, alla möjliga badattiraljer, blöjor och matstol. Bland annat.

På många colombianska babyshowers jag varit på tidigare är det framför allt blivande mamman som står i centrum, och den som till exempel öppnar alla presenter. Vi insisterade dock på att vi faktiskt är två lika viktiga föräldrar och öppnade varannan present var.

Och som på så många andra babyshowers fick vi göra det med förbundna ögon och gissa vad som fanns i paketet. Det var som tur var inte så svårt (man vet ju ungefär vad man önskat sig, ju).

Det märks att det börjar närma sig nu. Sakta men säkert fylls Filurens rum med saker inför ankomsten. Och fler lär det bli, eftersom det här var den första i raden av många babyshowers.

10 kommentarer:

 1. Så många bra saker! Perfekt att få sin önskelista förverkligad! Är det något i bebisväg som ni har sagt att ni absolut INTE vill ha?

  SvaraRadera
 2. Åsa: Det är jättebra!
  Ja, vi har faktiskt sagt ingen bebisparfym (jo, det finns parfym för bebisar här...), och helst inga leksaker med batterier (mest av miljöskäl).

  SvaraRadera
 3. Gött! Ett ekonomi-tips: Kör en "lluvia de pañales" också, en shower där man enbart får ge bort blöjor. Tvillingarna bajsade gratis i hela sina första sex månader och det betyder inte lite i Colombia där blöjor (som inte läcker av en enstaka kiss, vilket är alla märken utom huggies gör) är MYCKET dyrare än i Sverige. Kram!/Julia

  SvaraRadera
 4. Så kul! Folk har faktiskt börjat med babyshowers i Sverige oxå har jag hört :) Man kanske skulle slå till med en själv, hehe...

  Spännande att filuren snart är här!

  SvaraRadera
 5. Mammas Machete: Så himla praktiskt! Vi har tre babyshowers kvar, så vi ska önska blöjor i industriella kvantiteter...

  Duktiga Tjejen: Gört!

  SvaraRadera
 6. Låter som en helt fantastisk grej det där! Och så praktiskt :)

  SvaraRadera
 7. Verkar otroligt praktiskt! Jag vill också kunna önska mig massa grejor :-)

  SvaraRadera
 8. Verkligen en bra grej det där med babyshowers, här är det ju inte så vanligt.
  Blöjor, som Mammas machete tipsade om låter ju oerhört bra. Jag förundras fortfarande över hur mycket bajs som ryms i en liten bebis.
  Men alltså BEBISPARFYM? For real?
  Bebislukt är ju den godaste doften som finns.

  SvaraRadera
 9. Vad harligt att ha klart en masssa grejer innan. Sjalv ar jag ratt skeptisk till baby showers, kanns lite som kommersiella jippon. Men a andra sidan, vad ar skillnaden pa att fa presenter efter/innan barnet ar fott.
  Passa pa och inforskaffa en barsjal ocksaQ
  De ar sa mycket mer bekvamare an en barsele, man bar bebisen tatt inpa och har armarna fria. Skillnaden mellan en valknuten barsjal och en barsele ar enorm,

  SvaraRadera
 10. mikael lipschütz26/1/12 08:05

  Helt perfekt! Självklart är ni lika viktiga som föräldrar.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.