torsdag 19 november 2015

Gaels rum

Den går inte snabbt, den här rundturen i vårt hem som började med köket och fortsatte med vårt sovrum, men här kommer i alla fall nästa del. Gaels rum.

Det är inte vi som valt tapeterna i lägenheten, och inte heller vi som valt att det ska vara fondväggar i alla rum. Men det är ju en hyreslägenhet som vi väl inte ska bo i för evigt, och inte är så sugna på att investera en massa i därför, så det får vara som det är.


Förutom i Gaels rum, där gick faktiskt gränsen vid Världens Fulaste Fondtapet, någon slags mörk himla grafisk skog? Svart på ganska mörkt grått. Spräckligt och fult. Där fick fixar-pappa rycka in och vi tapetserade över den med en billig och neutral tapet från Rusta, en sån som hyresvärden väl inte kan ha några framtida anmärkningar på.

Bokhyllorna är vanliga Billys som jag målade bakstycket gult.
Resultatet blev ett mycket ljusare rum, som ser ut som bilden ovan när man kommer in genom dörren.


Vrider man sig sen lite till höger så ser man sängen och garderoben. Det är ett väldigt svårmöblerat rum, det är så långsmalt att det liksom inte går att placera möblerna på något annat sätt än längs med långväggarna.


Ser man istället rummet från sängen så ser det ut såhär. Mer än så är det inte.


Den där läshörnan har jag gjort av en sänghimmel, och så sydde jag in en ljusslinga inuti den för att ha lite mysbelysning på kvällen. Eller tja, typ dygnet runt vid den här tiden på året.

Och ni fattar väl såklart att jag tagit bilderna en dag när vi just har städat rummet och Gael fortfarande inte satt sin fot över tröskeln efter städningen? Annars ser det ju såklart aldrig någonsin såhär städat och organiserat ut. Naturligtvis.

13 kommentarer:

 1. Å vad mysigt det ser ut!

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt och fint!

  SvaraRadera
 3. Så superfint Annika! Vilka fina färger! Fina gardiner! Fina ljusslingor och fin ordning! Allt man kan önska sig! :)

  Det ser väldigt lagom ut för en treåring tycker jag. Men varför står garderoben i mitten av kortväggen? Den skulle passa bättre i hörnet tycker jag. Sitter den fast i väggen, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha men fin ordning är det som sagt bara när unge herrn inte hunnit in i rummet efter städningen :)

   Bra fråga om garderoben! Jag skulle också hellre möblera på något annat sätt, allra helst ställa sängen åt andra hållet, dvs längs med den korta väggen. Men, det är ett jättedumt ventilationsschakt i det högra hörnet (den biten av väggen som är till höger om garderoben, alltså), så det är inte en rak, platt kortvägg, utan den biten i högra hörnet sticker ut. Det är kanske 40 cm och garderoben är 60 cm, så hade garderoben stått där hade det liksom blivit ett tomrum bakom de vänstraste 20cm garderoben. Om man ens hade kunnat ställa garderoben där, vill säga, för det är nämligen också så dumt gjort att precis utanför bild ovanför vimplarna, sitter en ventil, och den sitter lägre än garderobens höjd. En vanlig standardgarderob, man kan ju tycka att de kunde ha satt ventilen precis under taket istället.

   Radera
 4. En sådan rumspresentation är en av mina framtidsplaner för bloggen, men det lär dröja. Det går ju inte att fota alla rum samtidigt till exempel, eftersom det aldrig är mer 'än ett rum i taget som är rent och i ordning. Och så måste det vara helt nystädat när det är dagsljus. Knepigt. Men det ska bli av. Kul att se hur ni bor! Fint att du målade bokhyllorna gula!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha precis! Det är därför det tar så himla lång tid för mig! Men pö om pö... :)

   Radera
 5. Jag tycker att Gael fick ett jättefint rum med glada och harmoniska färger! Sänghimlen med ljusslinga blev jag imponerad av, så mysig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar själv läs-/myshörnan väldigt mycket (och Gael också, som tur är)!

   Radera
 6. Jacob och Simon hälsar att de vill flytta in där (då skulle städningen verkligen snabbt bli ett minne blott). Superfint ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det är den ändå så fort Gael dyker upp! :)

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.