fredag 27 november 2015

En helg i Stockholm och Uppsala

Förra helgen trotsade vi förhöjt terrorhot och allt möjligt annat och åkte söderut över helgen, bara Oscar och jag.

Himla fint var det, att få tu-man-hand-tid en hel helg. Vi hann med en massa också, utan att vi haft särskilt mycket planerat sedan innan. Vi gick på Fotografiska på fredagen (å vad Där barnen sover fick mig att gråta - se den om ni har möjlighet!), och sen gick vi ut och åt. Vi efterlyste middagssällskap på Facebook sisådär halv fem på kvällen för att gå ut och äta två timmar senare, och det gick! Ibland går det att planera med colombiansk framförhållning, även i Sverige.

En annan (colombiansk) kompis svarade att "jag kan inte komma för jag fyller år idag - men kom förbi på min födelsedagsfest efter middagen!". Så det gjorde vi, och kom inte tillbaka till hotellet förrän efter midnatt.
Såhär snygga var vi på festen - på uppmaningen "gör ert bästa duckface". Vi kanske behöver öva på det litegrann.
Lördagen innehöll förmiddagskaffe hos lillebror ute i Bandhagen, och lunch med vänner hos finaste Kristina, innan vi hoppade på Uppsala-pendeln på eftermiddagen. Den enda planen vi egentligen hade haft med helgen var Bobunk.

Denna fantastiska helgdag den tredje lördagen i november som (åter)uppstod för sisådär femton år sedan efter ett avsnitt av Sabrina - Tonårshäxan. Hon trollade bort julen av misstag och när hon beklagar sig för katten Salem får hon svaret att det var precis det som hände med Bobunk.

På den vägen är det. Eftersom ingen mer än katten Salem längre mindes hur Bobunk gick till uppstod nya traditioner. De flesta kretsar kring mat, och särskilt på den tiden när Bobunk-firarna bestod av närmare 100% studenter istället för som nu femton år senare närmare 50% småbarn, kring alkohol.

Givna inslag på Bobunk är bobunkbäret (en vodkafylld vattenmelon), kattbrödet (ett kattformat bröd som bryts under sjungandet av bobunksången), falafelfrossa, en blå hink (den som blir full först och begagnar sig av hinken föräras årets bobunkt-shirt, händer dock aldrig nuförtiden), lustiga hattar och läsandet av bobunkevangeliet (dvs manuset från Sabrina-avsnittet, som kan ersättas av en visning av själva avsnittet).

Vissa traditioner har tillkommit på den tiden folk fortfarande blev fulla på Bobunk, t.ex. den att äta bobunkbäret med senap. Oscar gick in för traditionen med hull och hår:

Sov och söndagsbrunchade gjorde vi hos några vänner innan vi reste hem till ett snöklätt Umeå igen på söndag eftermiddag.

Så himla fin helg.

14 kommentarer:

 1. Det låter underbart!

  SvaraRadera
 2. Vad gav Oscar bobunk-traditionen melon med senap för betyg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, "helt okej", faktiskt! Jag har gift mig med en man som smakar allt och aldrig tycker att något är rent ut äckligt. Surströmming, pitepalt, blodbröd, you name it...

   Radera
 3. Vilken rolig helg och vilken rolig och fin tröja med fåglar på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack det ska jag hälsa Oscar!

   Radera
 4. Så fint att ses! Och vilken bra bild på er! Hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Och vilken mästerfotograf som tog bilden :)

   Radera
 5. Åh, vilken rolig helg!

  SvaraRadera
 6. Gael hade också en fin helg hos mormor o morfar. På fredagen var vi o såg alla ljuslyktor som barnen i Umeå gjort, 4500 st.
  Snön öste ner under helgen så han fick prova på att sparka för 1:a gången, åka stjärtlapp och göra snögubbe.
  Samt vi fick njuta av Gael utan föräldrar 😉

  SvaraRadera
 7. Söta ni är tillsammans!! Jag gillar fågeltröjan.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.