söndag 22 februari 2015

Förberedelserna

Om en vecka flyttar vi ut ur lägenheten och just nu lever vi i ett kaos. Vi städar och rensar och organiserar och svämmas över av saker. Otroligt vad mycket grejer man kan samla på sig på fem och ett halvt år i en lägenhet.

Klädhögarna på sängen, Gaels väska provpackad - det gick över förväntan, och bokhyllan med alla grejer som ska skänkas bort.
Jag har hittills mest fokuserat på att komma till Sverige, och inte riktigt reflekterat över det faktum att det innebär att också lämna hela livet vi byggt upp i Colombia bakom oss. Men igår blev det mer påtagligt, när vi tog fram de kläder vi tänkt ha med oss, och provpackade Gaels resväska. Den här lägenheten var där flyttade ihop för första gången, det första boendet vi köpte, där vi bodde när vi gifte oss, och det hemmet Gael levt sina första tre år i. Det är många minnen som ryms på 64 kvadrat.

Nu är det snart slut.

Nästa helg flyttar vi ut allt, och bor hos Oscars föräldrar en vecka innan Gael och jag reser till Sverige, där vi ska bo hos mina föräldrar fram tills vi får lägenheten i maj. Vi har två månader i resväskor framför oss. (Gael och jag, alltså. När Oscar reser vet vi fortfarande inget om).

13 kommentarer:

 1. Vad har Oscars familj sagt om att ni flyttar, har de förståelse?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja... De är väl inte överlyckliga, det kan man ju inte precis anklaga dem för att vara... Måste nog skriva ett inlägg om det.

   Radera
 2. Det låter riktigt jobbigt att försöka packa allt det där och att bestämma vad som ska med och inte. Kan ni förvara grejer hos Oscars föräldrar som de kan ta med sig vid eventuell visit eller som ni kan använda när ni hälsar på dem någon gång? Typ några böcker och leksaker? Några kläder? Själv har jag en liten låda med kläder i Spanien hos mina svärföräldrar...

  Jag hoppas att ni kommer att trivas i Umeå! Just nu är det fantastiskt vårvinterväder och vi har tillbringat söndagen i solen i naturen! Härligt! Välkomna hit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jättejobbigt! Men också lite befriande på sitt sätt. Borrón y cuenta nueva, liksom.

   Att förvara saker hos Oscars föräldrar tror jag är svårt. Dels har de nog inte riktigt plats för det, dels är det ingen större idé. Spanien är ju lite närmare och ni kanske reser dit oftare, men vi kommer nog inte att komma tillbaka till Colombia i första taget, så när vi väl kommer hit är nog inte leksakerna så aktuella längre. Vi sorterar och rensar och skänker bort för fullt och hoppas att allt går ner!

   Kram!

   Radera
  2. Det låter bra! Lycka till!

   Radera
 3. Jag tycker att det är jätte tråkigt att ni inte kan resa alla tre samtidigt :(
  Men hoppas att beslutet kommer snart! :)
  /MilLa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är faktiskt helt värdelöst. Jag hoppas också att beslutet kommer fort som attan!

   Radera
 4. Vilken grej ni har framför er. Och håller tummarna för beslut SNARAST. Den där väntan... fy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, håll tummarna! Vi behöver det!
   Kram

   Radera
 5. har inte kommenterat på lange men jag foljer er resa hem... usch hoppas verkligen O kan komma efter er så snart som möjligt. Helt OTROLIGT att det är så lite kvar på ert Colombia kapitel. Stor kram och lycka till med allt! hojta till om det ar nagot jag kan hjalpa till med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina du! Tusen tack, men herregud! Du har väl minst sagt nog med att nyss ha fött en helt ny människa till världen! <3

   Radera
 6. Lycka till med flytten och resan och visum! Håller alla tummar och ser fram emot att höra hur det går för er! (Det kommer att gå bra!) Kram! / Åsa

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.