tisdag 5 januari 2016

Tillbakablick 2015

2015 blev året jag lämnade Colombia, efter sju år i landet. Ett ganska jobbigt år, men som lade grunden för vad som kan bli ett fantastiskt 2016.

Januari
Vi välkomnade det nya året i Karibien, där vi var på stor nyårsfest hemma hos en vän i Ciénaga. Jag hatade som vanligt colombianska banker och sedan började flyttförberedelserna - vi sålde allt vi ägde och jag började oroa mig för Migrationsverkets väntetider.



Februari
Vi fick besök en sista gång av finaste bloggvännen Julia, och sedan började vi fira Gaels födelsedag - med picknick och kalas på förskolan och hemma. Vi rensade ut hemma och fick en lägenhet i Sverige.



Mars
Hej då-månaden. Avslut efter avslut, sista hänget med vännerna och en massa byråkrati och mitt i allt hann vi med att lägga upp Gaels treårsvideo. Sedan satte Gael och jag oss på planet till Sverige. Väl framme i Sverige hann jag aldrig riktigt sortera alla intryck. Jag fortsatte oroa mig för Migrationsverkets väntetider.




April
Jag rensade ut bland allt gammalt rat jag sparat hemma hos mina föräldrar, vi firade påsk i stugan, för första gången för mig sedan jag var student och hade dreads. Gaels svenska började lossna, och mina föräldrar var klipporna medan jag kastades mellan hopp och förtvivlan av Migrationsverket.



Maj
Äntligen flyttade vi in i lägenheten, Gael började på sin nya svenska förskola, och vi hörde efter fem månader äntligen av Migrationsverket - dags att boka tid för intervju.

Juni
Oscar hade sin intervju på ambassaden, och väntan började bli riktigt, riktigt jobbig. Det här med att vara ensam förälder, att det kändes som att väntan aldrig skulle ta slut, och det här med att inte veta något. Ibland ville jag bara skita i allt och ge upp. Månaden avslutades i alla fall med en fin midsommarhelg.



Juli
Gaels svenska gick framåt i racerfart. Jag tog en bloggpaus och det var för att Oscar kom, och jag äntligen kunde andas igen.



Augusti
Semestern, min längsta betalda någonsin, hela fyra veckor, tog slut. I övrigt kände jag lite av ett mindervärdeskomplex jämfört med alla andras uppstyrda liv och hem.



September
Inget annat denna månad var viktigare än att Oscar äntligen, äntligen fick uppehållstillstånd, efter 266 dagar av oviss väntan.



Oktober
Jag efterlyste och fick mängder av banktips av er, jag visade lite bilder hemifrån köket, och Oscar fick äntligen se norrsken. Annars reste jag rätt mycket med jobbet mest hela tiden.



November
Jag fortsatte visa hemifrån-bilder, från vårt sovrum och från Gaels rum. Vi fixade och trixade med byråkratin det innebär att komma in i systemet, och Oscar började söka jobb. Jag hade diskussioner med bloggkommentatorer som ledde till ett borttaget inlägg. Oscar och jag hade en välbehövlig vuxen-helg i Stockholm-Uppsala.



December
Vi försökte oss på lite velitas, jag träffade Mirijam i Malmö, och härhemma klippte jag håret för hutlöst mycket mer än vad det kostar i Colombia. Julen kom med grandoft och sjukstuga. Innan året var slut för den här gången hann vi friskna till, jag fyllde år och vi var med i radio.



Det hände mycket fint under året, men 2016, jag hoppas verkligen att du blir bättre än jobbiga himla 2015.

-----
Tillbakablickarna från tidigare år hittar du här: 2014, 2013, 2012 och 2011

12 kommentarer:

  1. Johannes5/1/16 21:19

    Önskar dej ett fint 2016, med mycket närhet och kärlek!

    SvaraRadera
  2. Vilket omvälvande år! Gott Nytt 2016 till er!

    SvaraRadera
  3. Så underbart att se bilderna från hösten, när ni var samlade igen!

    SvaraRadera
  4. Önskar dig ett fint 2016!

    SvaraRadera
  5. Vilket helt otroligt år. 2016 blir lugnare och roligare tror jag!
    <3

    SvaraRadera
  6. Vilken fin årssammanfattning!

    Jag hoppas verkligen att 2016 blir lättare för er... :)

    SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.