söndag 11 oktober 2015

Aurora boreal

Ett av det mest exotiska fenomen man kan berätta om för en colombian är aurora boreal - norrsken. Ett land nästan mitt på ekvatorn är ju så långt ifrån jordens norrskensbälte man kan komma och få saker imponerar som ett "Norrsken? Ja, det brukar man ju se lite nu och då".

I veckan var det en fantastisk norrskenskväll, och vi var såklart ute med kameran i högsta hugg. Det är knappt ens att Gael har varit lika populär i våra sociala medier-kretsar som bildbevisen från när Oscar officiellt blev medlem av den exklusiva skara colombianer som sett norrsken med egna ögon:

10 kommentarer:

 1. Herregud vilka bilder! Jag blir också impad!

  SvaraRadera
 2. Vackert! Jag har bott i Sverige i 40 år men har aldrig sett norrsken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det dags att ta en sväng norrut!

   Radera
 3. Mycket fint! Har själv ännu aldrig sett norrsken.

  SvaraRadera
 4. Alltid samma visa... "Has visto las auroras boreales??" Nej, nej, nej och åter nej. Man känner sig nästan mindre svensk bara för att man inte sett norrsken, hehe! :)

  Finns det någon tid på året då chansen är störst att se norrsken? Man vill ju inte ta turen upp och sen missa det! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ni får komma hit!
   Det är svårt att säga någon speciell tid, förutom "vinterhalvåret". Men kan ni resa med kort varsel så kan ni ju alltid kolla prognosen för de närmsta dagarna här:
   http://www.gi.alaska.edu/AuroraForecast/Europe
   Och ju längre norrut desto större norrskenschans!

   Radera
 5. Alltså, jag är imponerad över att ni lyckats fota norrsken. Jag har försökt och det blir liksom bara svart! Vackert är det hur som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den här kvällen var det exceptionellt mycket norrsken och gick till och med att fånga med mobilkameran. Annars är ju trixet en bra kamera, lång slutartid och stativ.

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.