onsdag 7 oktober 2015

Bilder från vårt kök

I maj flyttade vi in i lägenheten som vi fick tack vare att jag förutseende nog stått i bostadskön några år och att Sverige har världens enklaste icke-byråkrati.

Såhär efter några månader är det dags att visa lite bilder på hur vi bor. Det allra mesta i hemmet är skänkt eller köpt begagnat. Vi sålde ju allt vi ägde i Colombia och kom hit utan en möbel. Så det är ju som det är. Under uppbyggnad.

Först ut, köket.


När man kommer in i köket är det detta man ser. Köksbord, diskbänk, spis, skåp. Kylskåpet och frysen står längs väggen till vänster utanför bild. Även om vi har mycket mer skåpförvaring än i vår colombianska lägenhet (eller i vilken genomsnittlig colombiansk lägenhet som helst, som överlag har både lite och opraktisk förvaring) så är det i minsta laget. Hur det nu kan ha blivit det redan när vi kom hit utan en pinal.

Till vänster om spisen är det ett skåp till och sedan en dörr in till tvättstugan. För jo! Kanske det allra lyxigaste i vår lägenhet är att den har en egen liten tvättstuga, och tvättmaskin ingår. Vi har ju förvisso haft tvättmaskin i alla år i Colombia också, eftersom allmänna tvättstugor inte hör till vanligheterna där, så vi är ju vana, men det är ju inte precis något man kan vänta sig i en hyreslägenhet hos allmännyttan i Sverige.

Hur som helst, diskmaskin har vi också. Den köpte vi av förra hyresgästen för 400 kronor, installerad och klar. Mycket praktiskt.


Om man istället ställer sig ungefär vid spisen och tittar ut över köket så ser det ut såhär. Bordet och stolarna köpte jag begagnat för kanske 150 kronor, sedan målade pappa stolarna gröna och då blev de ca 1000% snyggare. Mikrovågsugnen har vi fått gratis och lampan kostade 50 kronor begagnad och klockan, ja den kom ju från farmor.

Jag gillar mina krukor med kryddväxter - det är fyra basilika, en oregano, en persilja och en dill. Jag har försökt mig på koriander två gånger men jag vet inte vad jag gör för fel med den. Koriandern till trots, det går mycket bättre för mig att odla växter här än i Colombia.

Dörren som syns där i bakgrunden går in till Gaels rum. Men det tar vi en annan dag.

-----
PS: Inspirationen till inlägget kommer från Jenny som började med att lägga ut fem bilder från olika rum i huset, hittills biblioteket, Fimpens lekrum och sovrummet. Kanske blir det fem bilder från de andra rummen, men här blev det bara två, för hur många bilder kan man egentligen lägga upp från ett ganska intetsägande hyresrättskök?

Cinderalley och Maria har också lagt upp bilder från sina hem.

7 kommentarer:

 1. Fint! Mkt avis på lilla kryddträdgården :)

  SvaraRadera
 2. (Hade en sjukt ståtlig basilika nyss, nu är den plötsligt bara torra pinnar..)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppa och plantera om och toppa och plantera om är nyckeln till framgång...

   Radera
 3. Färgen på stolarna var riktigt trevliga - grönt är en bra färg. Köket behöver dem verkligen, blir bra! :-)

  Inte bloggat om mitt egna boende, kanske bara någon balkongbild där jag dricker mitt kaffe. Får se vad som kommer, först måste jag bara bli klar med inläggen om vandring i Spanien, resan till Panama, Hässelbyloppet mm. Jisses, när ska man ha tid? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag gillar dem väldigt!

   Det finns tusen saker jag skulle vilja blogga om också men det är så svårt att hinna med!

   Radera
 4. Älskar att titta på folks hem! Tycker att ni verkar ha det himla mysigt.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.