torsdag 4 juni 2015

Ett steg på vägen

Igår hade Oscar sin intervju på svenska ambassaden i Bogotá. Ännu ett steg avklarat i ansökningsprocessen, som funkar såhär:

ansökan -> (eventuell komplettering) -> intervju -> beslut -> UT-kort

Frågorna var mest rutinfrågor; när gifte vi oss (9 juli 2011), vad jobbar Annika med, vad ska ni göra i Sverige? Bevis (foton, hyreskontrakt med bådas namn, utdrag ur folkbokföringen, lite sånt) på att vi bott ihop i minst två år och har ett seriöst förhållande lämnades in.

Nu får vi vänta igen. Som vanligt utan någon slags rimlig tidsrymd att förhålla sig till - "beslutet kan ta mellan några dagar och tre månader" (jahapp, hur ska vi planera då?).

Jag hoppas på det tidigare, för sen, när beslutet väl är taget, tar det 2-3 veckor innan UT-kortet, som han sedan måste visa upp när han reser in i Schengen, landar på ambassaden i Bogotá. I så fall kommer han i sommar!

Åh, tänk om vi får sommaren ihop.

15 kommentarer:

 1. Håller både tummar och tår! Ni förtjänar att få sommaren ihop.

  SvaraRadera
 2. Åh, så roligt! Håller tummarna och hoppas att hanteringen går undan så att ni får sommaren tillsammans :)

  SvaraRadera
 3. Härligt, håller tummarna för er!

  SvaraRadera
 4. Hoppas hoppas :)
  /MilLa

  SvaraRadera
 5. Ja, nu håller vi verkligen tummarna för att han kan komma åtminstone innan sommaren är slut! Tre månader låter i och för sig mycket mer hanterligt än de fjorton det var tal om förut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Fast 14 månader är ju totalt... Vi är uppe i fem månader nu, så fem + tre blir ju åtta. Visserligen mer hanterligt än 14, men ändå vansinnigt länge.

   Radera
 6. Johannes5/6/15 06:21

  Vad kul! Håller tummarna för ett snabbt beslut.

  SvaraRadera
 7. Åh hoppas på i sommar! Håller tummarna för Er!! / Monika Morén

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.