tisdag 4 augusti 2015

Semestern 2015

Här kommer en bildkavalkad från sommarstugan. Dagarna med mina kusiner och deras barn, Gaels tremänningar. En repris av mina barndomssomrar.

Lille kaptenen ville mest åka snabbare! snabbare!

Tremänningarna på väg ner till bryggan för att fånga spigg.

I sommarstugan finns alltså nuförtiden sammanlagt åtta tremänningar från fyra års ålder och nedåt. Vi lyckades aldrig samla dem alla åtta på bild samtidigt. Det här är bästa försöket, men Folke saknas. Och det var omöjligt att få alla att samtidigt le, titta in i kameran och inte ha händerna framför sitt eget eller någon annans ansikte. Som det brukar vara.
Sju av åtta tremänningar: Gael, Malte, Bo, Solveig, Moa, Tage och Melker

Vi köpte gemensamt en studsmatta till hela tremänningshögen. Största sorten. Det var lätt sommarens bästa investering.

Det är ju såhär man vill minnas sommaren. Och de dagarna fanns ju också...

...men egentligen är ju den här bilden mer representativ för vädret sommaren 2015. Tur att vi hade det så himla bra ändå.

15 kommentarer:

 1. Alltså bilden av alla ungar! Så fin!
  Känner igen mina egna sommarbilder, det ser MKT soligare ut än det var eftersom jag fotade som en galning när det väl var fint :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha eller hur! Det blir lite missvisande...

   Radera
  2. Lite off topic nu men: Det ska vara parmesan i ärtpeston också!! Glömde skriva det..haha

   Radera
 2. Åh vad härligt det ser ut och vad fint att ni är tillsammans igen! Som bloggläsare som fick en klump i magen av er påtvingade separation blir jag så glad för er skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var fantastiskt fint att få en sverigesemester tillsammans!

   Radera
 3. Vad roligt med så många jämnåriga barn i släkten! Tremänning, vilket roligt ord! Är det samma som syssling eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir full rulle när de är allihopa i sommarstugan samtidigt! Jag vet inte riktigt vad syssling är, men om jag fattat det rätt så är det samma sak som tremänning. Mina barn och mina kusiners barn blir tremänningar.

   Radera
 4. Vilken fin semester ni ser ut att ha haft! Det gäller att minnas och ta vara på de soliga dagarna och inte bara klaga på stackars sommaren. Förra året klagade folk på att det var för varmt, minns jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har jag också hört!
   Men nu på slutet har ju vädret faktiskt skärpt till sig en del... :)
   Hoppas ni också haft en fin semester!

   Radera
 5. Tack för bilderna du bjöd på, jättefina! Och man ser vem som lättats blir solkysst och pepparkaksbrun:). Härligt att ni fick ha make och pappa hos er denna sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja han blir som en pepparkaka bara det dyker upp minsta lilla solstråle! Och ja, att få ha Oscar här var det bästa på hela sommaren.

   Radera
 6. Så otroligt kul de måste ha tillsammans alla de där barnen. Det måste kännas fantastiskt att få ge Gael samma barndomsminnen som du själv värderar så högt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de har det jätteroligt (för det mesta, det är ju inte helt konfliktfritt när fyra 3-4-åringar ska samsas alltid...) och ja, det känns så himla fint att det här får vara en del av Gaels barndomsminnen också!

   Radera
 7. Fantastiskt det ser ut! ❤️

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.