lördag 18 januari 2014

Simskola!

Efter att återigen bekräftat att Gael ÄLSKAR att bada i pool, bestämde vi oss för att börja simskola. Från och med idag är det La foca marina (fantastiskt ställe, vansinnigt ful hemsida) som gäller varje lördag.

Gael är just nu den enda i sin grupp - de har lektioner varje halvtimme hela dagen, oavsett hur få barn som är där (men max sju per grupp) - så han fick privatlektion, och älskade det. Var som en fisk i vattnet och blev arg som ett bi när lektionen var slut och det var dags att kliva upp ur bassängen.

Simskola, helt rätt grej för oss, alltså.

10 kommentarer:

 1. Kul! Elly gillar också simskolan, börjar andra omgången på onsdag!

  SvaraRadera
 2. Hej, googlade runt lite och hittade hit lite av en slump, kommer troligtvis åka ner till Colombia på obestämd tid och undrade lite om de finns någon facebookgrupp eller hemsida där svenskar i Colombia kan kommunicera med varandra? har rest och bott på många platser i världen och oftast brukar det finnas hemsidor eller facebooksidor ex "Svenskar i Sydafrika" "Swedish society in Nairobi" etc där man kan få svar på frågor som "nyanländ", Mvh Simon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så vitt jag vet.. Men du kanske kan starta en? Jag får alltid upp reklam för den här sidan på Facebook och andra håll - "find Swedish expats in Colombia":
   http://www.internations.org
   Där kanske finns svenskar? Skriv upp dig på ambassadens kontaktlista också så får du info när de ordnar typ luciamottagning och annat:
   http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Bogota-DC/

   Radera
 3. Heja Gael! Fimpen hade aldrig, aldrig hoppat i med sån där lust.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gael är totalt orädd och kör kamikaze-stilen när det gäller det mesta... Inklusive, eller kanske alldeles särskilt, när det gäller poolen.

   Radera
 4. Kul att Gael är med på noterna. Jag undrar, hur vanligt är det med simkunnighet i Colombia. Antar att det är svårt med ett generellt svar, att det kan variera mycket beroende på var i landet man bor osv. Minns dock vår egen båtutflykt tillsammans med colombianska turister i Karibien. Maken och jag var de enda två som hoppade i havet och badade utan flytväst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är enorma klasskillnader, tyvärr. Inget som alla lär sig i skolan, och inte alla som har tillgång till pool eller strand för att öva. Det är nog många fler som är icke simkunniga, eller med dålig simkunnighet i Colombia än i Sverige, trots att landet har kust mot två världshav.

   Radera
 5. Vad kul! Och lite extra lyxigt med privat simlärare :)

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.