tisdag 7 april 2015

Påsken 2015

Det var nio år sedan jag firade påsk i Sverige senast. De tre gånger jag reste till Sverige under de åtta åren utomlands var det antingen på sommaren eller till jul.

Senaste påsken i stugan med släkten hade jag dreads och pluggade i Uppsala. Sedan dess har persongalleriet utökats med inte mindre än åtta personer yngre än fyra år, Gael inräknad.

Men det mesta var sig ändå likt. För mig, alltså, för Gael var allt och alla nytt, som det är för det mesta i hans liv nuförtiden. Det var pulka och snowracer och lek på isen och upptäcktsfärder i skogen och en hel del av senaste favoritaktiviteten - kasta snöbollar och isblock i vattenpölar så det plaskar.

Min vintergarderob från tidigt 2000-tal är ju helt klart i behov av viss uppdatering.
Vattenfärg går finfint att måla med på isen också.
Pimpla
Utforska skogen med tremänningen Solveig.

Och de traditionella påsktävlingarna som hållits varje påsk sedan 2004. I år var det jag som fick mitt namn inskrivet på vandringspokalen.

Det var en finfin påsk. Precis en sådan jag saknat och längtat efter. Hade bara Oscar varit här så hade den kanske varit perfekt.

11 kommentarer:

 1. Jag är lite nyfiken, hur går det för Gael med språket? Att han förstår har du ju skrivit tidigare, men har han börjat prata mer svenska nu? Tanken flög liksom i mig när jag såg bilden på honom och det andra barnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra fråga! Det får bli ett helt eget inlägg som svar på den, kommer snart!

   Radera
 2. Låter som en fin påsk! Men ojojoj vilken vinter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ordentlig is kvar ute på havet och en hel del snö på gården. Men också ganska mycket barmark och massor av vattenpölar med smältsnö! Vårvinter - årstiden som är mycket längre än våren på dessa breddgrader :)

   Radera
 3. Ser jättemysigt ut, förutom att Oscar inte är med förstås. Är också nyfiken på språket och Gael. Pratar du bara svenska med honom nu eller hur är det? (Vi kört hårt uppdelat hemma med svenska-spanska, men fick precis veta att hans fröken på dagis som är hans hemsspråksfröken SLUTAT. Nu har han ingen på avdelningen som pratar spanska med honom...):

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad dåligt med hemspråksfröken! Synd!
   Resten kommer i nästa inlägg... :)
   Kram!

   Radera
 4. Åh påsk! Bästa högtiden. Som en mindre uppstyrd jul, och så är det nästan alltid vår när det är påsk (dock att "vår" är relativt beroende på var i landet man befinner sig :)).

  Hoppas Oscar får komma till er snart <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen faktiskt! Nu när du säger det så. I Colombia är påsk mest religion, så jag har liksom missat att det är en mini-jul.

   Kram!

   Radera
 5. Det ser ut som om ni haft det riktigt fint på påsk! Vad härligt!

  SvaraRadera
 6. Jag skådar ett litet gryns mössa :-)

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.