söndag 18 juli 2010

Min nya karriär som lobbyist

Imorgon är det dags för de nyvalda kongressledamöterna till senaten och representanthuset att inta sina platser. Jag har gått och väntat på detta ett tag, för jag hade nämligen en plan. Jag hade tänkt kontakta alla i senatens andra kommission, den som sysslar med bland annat immigrationsfrågor, och föreslå att de gör något åt Colombias krångliga immigrationsregler.

Men så igårkväll var jag på fest och nya dörrar öppnades. En kompis på festen har just fått jobb som rådgivare till en senator i just senatens andra kommission.

Rätt man på rätt plats, för mig.

Så efter att jag förklarat hur saker och ting ligger till - här tror nämligen folk i största allmänhet att "här släpper vi in vem som helst hur lätt som helst" utan att ha någon aning om hur det egentligen funkar (inklusive senatorerna, skulle jag tro) - ska min kompis gå till sin senator och förklara samma sak och föreslå en lagändring, som jag ska hjälpa till att formulera.

Det är en win-win situation. Senatorn får ett lätt och politiskt ickekontroversiellt projekt att driva och sätta på sin meritlista och jag kanske äntligen kan få mitt fasta uppehållstillstånd.

Win-win.

4 kommentarer:

 1. Hur funkar det nu? Har du arbetsvisum som gäller en viss tid? Och vad ska till för att du ska kunna få uppehållstillstånd?

  SvaraRadera
 2. Vad roligt med denna blogg, ska snart läsa ikapp! :)

  SvaraRadera
 3. Som det är nu måste man ha tillfälligt uppehållstillstånd i minst fem år (i sträck) innan man kan söka om permanent, sen måste man ha permanent i minst fem år till (i sträck) innan man kan ansöka om medborgarskap. Plus en massa annat meck som är för långt och krångligt att skriva om här.

  Jag ska hålla er underrättade om hur mitt lobbyprojekt fortskrider :)

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.